top
.

Den Rytmiske Højskole

Et musikalsk liv

Hvem er vi?

Den Rytmiske Højskole

Dyrk din passion på højskole, og udvid dit musikalske netværk.

Vi er Den Rytmiske Højskole

Den Rytmiske Højskole er en folkehøjskole med fokus på musik, højskoleliv og personlig dannelse. Musikhøjskolen i Vig tilbyder højskoleliv med udgangspunkt i rytmisk musik, lydteknik og sangskrivning.

  Musikalsk          Vig
 


Den Rytmiske Højskole

Den Rytmiske Højskole er også kendt som “musikhøjskolen i Vig”, hvor vi tilbyder højskoleliv med udgangspunkt i rytmisk musik, lydteknik og sangskrivning og producering. Vi har professionelle lydstudier og øvelokaler, og underviserne er professionelle musikere. Dyrk din passion på højskole, og udvid dit musikalske netværk.

Beliggenhed

Den Rytmiske Højskole ligger ved Vig i Odsherred mellem Nykøbing Sj. og Holbæk. Linje 888 har stoppested i Vig, og derfor er det meget nemt at komme fra Jylland til Den Rytmiske Højskole og tilbage igen. Det bedste indtryk af skolen får du selvfølgelig ved at besøge os. Hvis du ringer (tlf. 59 360 600) eller mailer i forvejen, sørger vi for en rundvisning.

Vores tre kerneværdier

Den Rytmiske Højskole bygger hele sin virksomhed på 3 kerneværdier. Det “Fælles”, som for os handler om at tydeliggøre, at vi igennem hele vores liv er dybt afhængige af — og forbundet med — andre mennesker. Det “Personlige”, som tager udgangspunkt i, at vi må lære at tage ansvaret for vores eget liv — alene og sammen med andre. Det “Faglige”, vi tror på, at det er vigtigt for mennesker at udvikle sig fagligt. Dermed bliver “verden” mere perspektiveret og muligheden for “et godt liv” bliver større. Disse 3 kerneværdier er som en treklang i musikkens verden. De er hinandens forudsætninger, og ingen af dem kan stå alene.

Mød os!

Mærk stemningen!

Du kan danne dig et indtryk af skolen ved at se filmen ”Et døgn på Den Rytmiske Højskole”

Kom tæt på dine medmennesker

Dyrk din passion på højskole, og udvid dit musikalske netværk. Et højskoleophold tager kun et halvt år, men varer hele livet. Vi har plads til 90 elever, der bor på værelser to og to. Vi har enkelte enkeltmandsværelser, ligesom det også er muligt at bo på tremandsværelser.

Dine muligheder

Vis verden dit talent

Den Rytmiske Højskole og Vig Festival samarbejder om at give upcoming musikere chancen for at åbne Vig Festival.

Vig Upcoming

Den 10. Marts afholder Den Rytmiske Højskole audition, hvor otte bands dyster om tre pladser til at spille på Heartbeat-Scenen på Vig Festival. På aftenen vil et dommerpanel bestående af professionelle branchefolk, foruden at udpege tre vindere, give alle deltagende bands feedback og tips.

Passion for musik

Både Den Rytmiske Højskole og Vig Festival brænder for musik, og vil gerne bidrage til et levende musikmiljø i Danmark. Vi synes, det er vigtigt at nye musikere bringes på banen. Derfor skaber vi i fællesskab en aften, hvor upcoming musikere får muligheden for at blive hørt og vise deres kunnen.

Talentpris

Den Rytmiske Højskole og Vig Festival uddeler hvert år en talentpris på 15.000 kr. til et talentfuldt up-coming band eller solist. Prisen uddeles hvert år i forbindelse med Spil dansk Dagen, som ligger sidste torsdag i oktober. Formålet med prisen er at støtte vækstlaget i dansk rytmisk musik.

Tag med os

Kom på højskoleophold

Udvikl dig selv og få en masse nye bekendtskaber.

Semesterstruktur

Selve forløbet af ugerne, som opholdet varer, ligger i faste rammer. Forårsholdet varer 23 uger og efterårsholdet varer 19 uger. Begge semestre har samme grundstruktur, det er antallet af skemauger som varierer.

Introugen

I den første tid skal vi alle lære hinanden bedre at kende. Der vil derfor være en blanding af fællesaktiviteter, undervisning og information. Der er en mængde forskellig information om alt fra tjanser/rengøring til prioritering af valgfag.

Linjer og kurser

Lydproduktion

Lydproduktion er faget til dig der brænder for den tekniske side af musikproduktion i lydstudiet og live. Faget centrerer sig omkring dét at lytte, at forstå lyd i sin grund-essens og at anvende forskellige musikteknologier.

Elektronisk Musik

EM er for dig der ikke kan holde nallerne væk fra filteret på en synthesizer og elsker at grave samples frem fra vindens susen til køllens møde med stortrommens skind.

LIVE

På LIVE-linien vil vi dykke ned i både musikforståelse og genrekendskab samt undergrund og tidens tendenser. Vi vil rumme både traditionen, historien, kulturen og fornyelsen inden for alle genrer.

Sangskrivning og Produktion 

SP er for dig, der ønsker at blive bedre til at skrive og producere sange. Du vil i løbet af semestret blive undervist i at arbejde med komposition, tekstskrivning, akkorder, melodi, arrangement og produktion.

URBAN

Urbanlinjen er for dig som vil udvikle dig som artist indenfor urban-genren. Du vil komme til at arbejde med alle de elementer, der former dig som artist, fra den musikalske idé, til du står på scenen.

Sommerkurser

Det er altid spændende at bruge sin ferie på noget aktivt. At tage på sommerhøjskole er måske noget af det mest udviklende, der findes. Sammen med andre kursister udfordres du fagligt og socialt.

Vi er lige her

Den Rytmiske Højskole

Musikhøjskolen i Vig tilbyder højskoleliv med udgangspunkt i rytmisk musik, lydteknik og sangskrivning.Den Rytmiske Højskole er også kendt som “musikhøjskolen i Vig”, hvor vi tilbyder højskoleliv med udgangspunkt i rytmisk musik, lydteknik og sangskrivning. Vi har professionelle lydstudier og øvelokaler, og undervisning af musikere.

Den Rytmiske Højskole
Jyderupvej 18
4560 Vig

T: (+45) 59 360 600
E: den@rytmiske.dk
W: drh.com