top
.

Gymnastikhøjskolen Ollerup

Tid til dig!

Hvem er vi?

Gymnastikhøjskolen Ollerup

Ollerup har tid til dig…Men du skal selv afgøre, hvad du gerne vil lære eller blive endnu bedre til.

Vi er Gymnastikhøjskolen Ollerup

Gymnastikhøjskolen i Ollerup er Danmarks ældste, og for mange nyere højskoler går rødderne tilbage til Ollerup. Ollerup omfatter mange mennesker og aktiviteter. Der er næsten ikke én dag i året, hvor der ikke er liv på højskolen.

  Idræt             Ollerup
 


Sportslige linjer

Vi tilbyder forskellige sportslige linjer, og du bestemmer hvilken linje, du vil specialisere dig i. Fælles for alle linjer er, at du får trænet din fysik og teknik fra bunden – alle kan være med. Ollerup tilbyder højskolekursus efterår, forår eller hele året. Du vil ikke fortryde det!

Dannelsesrejse

Et højskoleophold er en dannelsesrejse. Udover dine fysiske, sportslige, teoretiske og kunstneriske evner, udvikler du også modenhed, selvstændighed og individualitet samt sociale og almenmenneskelige færdigheder.

Elsker du også at bevæge dig?

Ollerup er for bevægelsesentusiaster på alle planer. Ud over gymnastik og bevægelse sætter vi stor pris på fællesskab, rummelighed og højskolesang.

Mød os!

Input fra alle verdenshjørner

På Gymnastikhøjskolen i Ollerup er der elever fra alle verdenshjørner, og du vil derfor møde unge mennesker fra vidt forskellige kulturer, fra vidt forskellige religioner og vidt forskellige samfund.

Plads til alle

På Gymnastikhøjskolen i Ollerup er der elever fra alle verdenshjørner, og du vil derfor møde unge mennesker fra vidt forskellige kulturer, fra vidt forskellige religioner og vidt forskellige samfund. Nogle er storbymennesker, andre er fra fjerne landsbyer; nogle er øvede og nogle er begyndere. Og på rekordtid vil du lære rigtig mange andre unge mennesker at kende.

Heldagsskole

Ollerup er en heldagsskole, og vi har stort set skema fra morgen til aften. Det betyder, at samværet og fællesskabet på skolen bliver meget intenst – ingen andre steder end på højskole kan du foretage en så uforudsigelig og dog så målrettet dannelsesrejse. Din dannelse opstår nemlig i mødet med omverdenens mangfoldighed og variation, og i processen bliver du udviklet og modnet.

Et landsdækkende fællesskab

Siden grundlæggelsen har ca. 27.000 været elev på gymnastikhøjskolen i Ollerup. Ca. en fjerdedel af dem holder kontakt med hinanden og skolen gennem Danmarks største elevforening. Alt dette er med til at sikre Gymnastikhøjskolen i Ollerup en fornem placering i dansk gymnastik-, idræts- og foreningsliv.

Dine muligheder

Mulighederne er mange

Fag

Vores linjefag er: Spring – Rytme – Dans – Parkour – UpGrade – Fitness – Hubster. Dertil kommer vores valgfag og idrætstilbud. Som højskoleelev har man også obligatoriske fag som Verden & Mig, Foredrag og Sang & Fortælling. Højskolen er et godt springbræt til at påbegynde og gennemføre en videregående uddannelse.

Læringsrum

Det unikke ved højskolen og dens læringsrum er, at den er forbundet med kostskoleformen. Her bygger forholdet mellem lærer og elev på, at de ikke kun kender hinanden fra undervisningen, men også fra forskellige hverdagssituationer. Vi rejser også ud i verden på spændende studieture.

Med traditionerne ud i fremtiden

Gymnastikhøjskolen i Ollerup er en blanding af spændende nye tiltag og gode traditioner. Blandt traditionerne er elevmødet, OD-dagen samt at en gruppe drenge bliver "bisser" og i et par uger vedligeholder højskolen til gengæld for ekstra, intensiv gymnastiktræning. Samtidig har højskolen formået at følge med tiden. Både ved nye idrætsgrene, ved at tilpasse fagene og gennem hver årgangs egen måde at forme samværet på. Næsten 90 års erfaring giver god basis for en dynamisk og fremadrettet højskole.

Tag med os

Ollerup har tid til dig

Men du skal selv afgøre, hvad du gerne vil lære eller blive endnu bedre til.

Træning og teknik

Gymnastikhøjskolen i Ollerup tilbyder forskellige sportslige linjer – og du bestemmer, hvilken linje du vil specialisere dig i. Fælles for alle linjer er, at du får trænet din fysik og teknik fra bunden – ALLE kan være med! Der stilles ingen krav til din erfaring som gymnast, bevæger eller sportsudøver.

Typer ophold

På Ollerup finder du forskellige udbud, alt efter hvad du er interesseret i - men også hvornår! Der findes 3 forskellige typer ophold på Ollerup: Efterår, Forår og hele året. Se mere nedenfor.

Typer ophold

Ollerup Efterår

Ollerup Efterår er for dig der kan lide masser af socialt samvær i mindre fællesskaber, teknisk fordybelse, studieture med flere muligheder og et mere internationalt studiemiljø. Vores skema er om efteråret opbygget således, at du har flere valgmuligheder i form af fokusfag. Det giver dig mulighed for at prøve mange andre fag udover dit linjefag. Efteråret har en varighed på ca. 4½ måneder og går fra august til december.

Ollerup Forår

Ollerup Forår er for dig der kan lide det store fællesskab, skitur til Norge og arrangementer som OD-Dag samt opvisninger og konkurrencer. I foråret har vi en anden skemastruktur end efteråret. Forårets varighed er ca. 5½ måneder og går fra januar til juni.

Ollerup hele året

Ollerup hele året er for dig der tænder på det hele og ikke vil gå glip af noget - her får du det hele med! Hele året på Ollerup har en varighed på ca. 10 måneder.

Vi er lige her

Ollerup Gymnastikhøjskole

Et højskoleophold er en dannelsesrejse. Udover dine fysiske, sportslige, teoretiske og kunstneriske evner, udvikler du også modenhed, selvstændighed og individualitet samt sociale og almenmenneskelige færdigheder.Gymnastikhøjskolen i Ollerup er Danmarks ældste, og for mange nyere højskoler går rødderne tilbage til Ollerup. Gymnastikhøjskolen blev grundlagt af den danske gymnastikpædagog Niels Bukh i 1920 med hjælp fra højskolefolkene Lars Bækhøj og Kristensen-Randers.

Gymnastikhøjskolen Ollerup
Svendborgvej 3
5762 Vester Skerninge

T: (+45) 62 24 12 30
E: info@ollerup.dk
W: ollerup.dk