top
.

Samvær, Glæde og Sport

Nordjyllands Idrætshøjskole

Hvem er vi?

Nordjyllands Idrætshøjskole

Højskole skal opleves i virkeligheden

Vi er Nordjyllands Idrætshøjskole

Nordjyllands Idrætshøjskole er for alle, der elsker idræt, udfordringer, fællesskaber, nye venskaber, oplevelser. NIH tilbyder næsten alle sportgrene.

  Idræt              Brønderslev
 


Oplev NIH

På Nordjyllands Idrætshøjskole handler idrætten om venskaber, fællesskaber og oplevelser. Vi tilbyder mange idrætsfag inden for bl.a. Fitness, Bold & sport, Outdoor og Uddannelse. Skolen har plads til 100 elever. Hvert år rejser vi til bl.a. Frankrig på adventure- og skiture samt til Club La Santa.

Højskole skal opleves

På NIH kommer du for at dyrke den idrætsgren som du er vild med, men også for at prøve nye. Du kommer for at være en del af et sprudlende fælleskab, hvor du lærer nye mennesker at kende og knytter nye venskaber – alt sammen med idræt som omdrejningspunkt

Værdigrundlag

I hverdagen er åbenhed, tillid og ansvar vigtige værdier. Elever og medarbejdere udviser gensidig respekt og tolerance over for hinanden. Desuden skal der være en accept af og forståelse for menneskers forskellige livsvilkår. Der er forventninger om, at den enkelte elev og medarbejder deltager aktivt i samfundslivet.

Mød os!

Tidligere elever

"Jeg har aldrig før gjort noget vildt i mit liv. Så hvis jeg nogensinde skulle få det gjort, var det på Nordjyllands Idrætshøjskole"

MARTIN SUHR

"Jeg valgte NIH som idrætshøjskole, fordi jeg kunne vælge lige præcis de fag, jeg gerne ville have, og som jeg syntes lød sjove, og undgå de sportsgrene, som jeg ikke var helt tryg ved at starte ud med. At jeg kunne vælge præcis de fag, jeg ville, i stedet for at skulle vælge en linje og være låst i nogle bestemte fag, var et kæmpe plus, og gav mig meget mere lyst til hvert fag!”

MARIE NØRKJÆR LARSEN

"Jeg havde en ide om, at højskole måtte være det samme som efterskole. Da jeg havde haft et godt år på en boglig efterskole, skulle jeg da også på højskole. Det viste sig, at højskolen var endnu bedre. På NIH blev det sociale, idrætsmæssige, sjov og ballade vægtet i højere grad. Det var for fedt!" 

Venskaber

På Nordjyllands Idrætshøjskole deler du din hverdag med ligesindede unge, der ligesom dig også brænder for idræt. I bor sammen, I spiser sammen, I rejser sammen, I taber og I vinder sammen – og ud af nærheden og de mange fælles oplevelser opstår de stærkeste venskaber.

Dine muligheder

Højskole skal opleves i virkeligheden

Idræt som livsstil

PÅ NIH kan du over en længere periode stille skarpt på din interesse eller nysgerrighed for idræt – med træning, oplevelser og udvikling. Vi mener, at idrætten er en naturlig del af livet og hverdagen, og du har mulighed for at koncentrere dig om og udvikle dig inden for netop din favorit idræt – eller prøve kræfter med en masse nye idrætsgrene. .

Personlig & faglig udvikling

Vi sætter også idrætten i perspektiv, og sammen med idræt har du en række almene fag, der styrker dine grundlæggende faglige og menneskelige kompetencer. På NIH får du mulighed for at udvikle dig personligt, afklare dine fremtidsdrømme og få oplevelser for livet

Ikke to dage er ens

Du har undervisning 34-36 timer om ugen, og de praktiske lektioner udgør en stor del. Desuden vil der være masser af tilbud, udfordringer og sjov i din fritid om aftenen og i weekenderne. Dagligdagen på NIH er enormt varieret, og den brydes ofte af rejser og specielle arrangementer.

Tag med os

Vores muligheder

På NIH har vi opdelt fagene i 5 faggrupper, men det er kun for overskuelighedens skyld. Du kan derfor frit vælge fra alle faggrupper og få DIT HELT EGET PERSONLIGE SKEMA. 

Idræt på alle niveauer

Vi tilbyder undervisning på alle niveauer og du kan deltage og få stort udbytte uanset om du er nybegynder eller eliteudøver. Er du nybegynder får du en grundig grundlæggende træning i de fag du har valgt og lærer hvordan du bygger videre. Er du eliteudøver får du mulighed for at gå i dybden med din træning og udvikle dig endnu mere. Vi har samarbejde med mange sportsklubber i Nordjylland, hvor der er mulighed for at deltage i træningen.

Her bor du

Under dit ophold skal du sammen med en af dine medstuderende bo på et af vores rummelige og hyggelige værelser. Alle værelser har eget bad og toilet og adgang til tekøkken, og du har trådløst netværk på værelset, så du kan komme på nettet på alle tider af døgnet. Vi spiser sammen i den store, lyse spisesal, og i fritiden kan du mødes med vennerne på værelserne, i opholdsstuen eller i en af de mange hyggekroge rundt omkring på skolen.

Fag på NIH

Outdoor

Prøv kræfter med adventure og udendørstræning. Fagene foregår i naturen, og vi bruger naturen som redskab – fx surfing, klatring, faldskærmsudspring eller ski. Her får du action og grænseoverskridende oplevelser.

Livsstil

Lær hvordan et sundt liv skabes – og find dig selv fysisk og mentalt. Her får du fag, hvor fysisk udfoldelse og fordybelse er i fokus. Dan rammen om et sundt og aktivt liv gennem personlig udvikling og målsætning

Bold & Sport

Bliv undervist i forskellige boldspil. Her er der fokus på personlig udvikling og forbedring – samt styrkelse af samarbejde og fællesskab i idrætten.

Uddannelse

Bliv studieklar ved at arbejde med faglig udvikling og målsætning. Velegnet for dig der også vil bruge dit højskoleophold til at forberede dig til din fremtidige karriere. Uanset hvilken studieretning du vælger i fremtiden.

Fitness

Undervisning inden for fitnesstræning. Indeholder fag som udfordrer din fysiske kunnen og teknik. Godt for dig der vil i form, vil arbejde med træning og sundhed eller som fitnessinstruktør.

Vi er lige her

Nordjyllands Idrætshøjskole

Oplev NIH - samvær, glæde og sportPå Nordjyllands Idrætshøjskole handler idrætten om venskaber, fællesskaber og oplevelser. Vi tilbyder mange idrætsfag inden for bl.a. Fitness, Bold & sport, Outdoor og Uddannelse. Skolen har plads til 100 elever. 

Nordjyllands Idrætshøjskole
Parkvej 61
9700 Brønderslev

T: (+45) 98 82 53 00
E: info@nih.dk
W: nih.dk