top
.

Find dit drømmestudie

Syddansk Universitet

Hvem er vi?

Syddansk Universitet

Et af verdens 50 bedste unge universiteter.

Vi er SDU

Syddansk Universitet er efterhånden en del af fortællingen om mange liv. De ca. fem år, man investerer i en universitetsuddannelse, kommer til at sætte dagsordenen for resten af ens tilværelse.

  Universitet          Flere lokationer
 


Udvikling

De første studerende mødte op på Syddansk Universitet i Odense i september 1966, og siden da er det gået stærkt. Vi har nu fem fakulteter med godt 32.000 studerende, hvoraf mere end 15 % kommer fra udlandet og repræsenterer omkring 90 forskellige nationaliteter.

Forskning i verdensklasse

SDU har over 5.400 ansatte fordelt på hovedcampus i Odense samt regionale campusser i Slagelse, Kolding, Esbjerg og Sønderborg og København. Flere internationale undersøgelser dokumenterer, at vi laver forskning i verdensklasse og er blandt de 50 bedste af verdens unge universiteter. SDU vokser hele tiden, og de næste år udvider vi med nyt byggeri til godt 2 milliarder kroner.

En del af fortællingen

Syddansk Universitet er efterhånden en del af fortællingen om mange liv. De ca. fem år, man investerer i en universitetsuddannelse, kommer til at sætte dagsordenen for resten af ens tilværelse. Og med omkring 115 uddannelser inden for humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab, sundhedsvidenskab og ingeniørvidenskab, er der nu uddannede fra SDU på stort set alle pladser i det internationale samfund.

Mød os!

Tag med på rejsen

Tag med på en 2 minutter og 14 sekunder lang rejse gennem en dag på Syddansk Universitet. Mød nogle af de 26.034 studerende som er fundamentet under SDU.

Værdier

Nyskabende: Engagement i dagligdagen og stræben i opgaveløsningen, Troværdig: Kvalitet i fagligheden og åbenhed i dialogen, Helhedsorienteret: Fællesskab om opgaven og plads til mangfoldighed

Dine muligheder

Et godt fundament

Med bacheloruddannelsen bygger du fundamentet under din samlede universitetsuddannelse.

Et solidt fundament

Med bacheloruddannelsen bygger du fundamentet under din samlede universitetsuddannelse. Mulighederne er mange - vælg en bachelor inden for lige netop det, som du interesserer dig for.

SDU går nye veje

Fra 2017 udvider vi kvote 2 muligheden, og vi vil i fremtiden gerne optage mindst 25 % af de nye studerende på den måde. Det betyder, at du får mulighed for at vurdere dig selv op mod uddannelserne og få et realistisk bud på, om du kan klare det. Og vi får mulighed for at møde mennesket bag karaktererne.

Syddansk Elite

På Syddansk Universitet kan du forbedre dine muligheder for at få en spændende karriere i livet efter sportskarrieren. I projektet Syddansk Elite giver vi råd og støtte til elitesportsudøvere, -trænere og -dommere, der vil kombinere deres sport med en ordentlig uddannelse, der skærper deres profil til arbejdsmarkedet. Du kan studere på fuld eller nedsat tid på næsten alle studier på universitetets afdelinger i Odense, Esbjerg, Kolding, Slagelse og Sønderborg. HD- og bacheloruddannelsen i jura kan du endda følge fra udlandet.

Bliv en af os

Dit valg

Dit valg af uddannelse er med til at forme din fremtid.

Adgangskrav

Der er flere typer adgangskrav, som alle skal være opfyldt uanset om du søger i kvote 1 eller kvote 2: du skal have en adgangsgivende eksamen, du skal opfylde de specifikke adgangskrav, til nogle uddannelser skal du opfylde et karakterkrav eller bestå en adgangsprøve

Svært ved at vælge?

På Syddansk Universitet vil vi gerne give dig den bedst mulige service og vejledning, når du skal vælge dit fremtidige studie. Har du svært ved at træffe dette valg, kan du få en samtale med en valgvejleder, der kan hjælpe dig på vej mod det helt rigtige studie for dig.

Fakulteter

Det Humanistiske Fakultet

Humaniora dækker over et bredt spektrum af uddannelser og forskningsfelter, som har det til fælles, at de tager udgangspunkt i mennesket og dets forhold til omverdenen. Vi beskæftiger os således med aspekter af menneskets åndsliv, kunst og kommunikation fra mange perspektiver og i mange historiske og geografiske rammer.

Det Naturvidenskabelige Fakultet

Naturvidenskaben er levende – den bevæger sig og giver verden fart på. Videnskaben er levende fordi den udvikles af engagerede forskere i et levende miljø. Vi forsker blandt andet i det første liv på jorden, syntetisk biologi, fremtidens lægemidler og selvfølgelig proteomik, hvor SDU er i den absolutte verdenselite.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Læren om samfundet er en forholdsvis ny videnskab i konstant symbiose med det omgivende samfund. Samfundsvidenskaben påvirkes af samfundet og kan omvendt indvirke på samfundet. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet byder på forskning og uddannelse af høj kvalitet.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet forsker i folkesundhed og i udvalgte sygdomme, der belaster befolkningen, den enkelte borger og samfundet. Fakultetet udbyder et komplet spektrum af uddannelser inden for det sundhedsvidenskabelige område. Desuden formidler fakultetet forskningsresultater til befolkningen, professionelle i sundhedsvæsnet og beslutningstagere

Det Tekniske Fakultet

Ingeniør - uddannelse, forskning og fremtid. Vi uddanner de ingeniører og forskere, der står for fremtidens teknik. Fakultetets forskning er forankret i et samspil mellem grundforskning og anvendt forskning i et netværk, der dels består af andre faggrupper på Syddansk Universitet, andre forskningsinstitutioner og en solid tradition for samarbejde med industrien, både nationalt og internationalt.

Vi er lige her

Syddansk Universitet

Syddansk Universitet er efterhånden en del af fortællingen om mange liv. De ca. fem år, man investerer i en universitetsuddannelse, kommer til at sætte dagsordenen for resten af ens tilværelse.Syddansk Universitet åbnede dørene for de første studerende i Odense i september 1966, og siden da er det gået stærkt.

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

T: (+45) 65 50 10 00
E: sdu@sdu.dk
W: sdu.dk/uddannelse