top
.

Klar på en hverdag med idræt

Vejle Idrætshøjskole

Hvem er vi?

Vejle Idrætshøjskole

Er du klar på en hverdag med idræt, udfordringer og masser af oplevelser? Hvor du opdager nye sider af livet, af dig selv og af andre?

Vi er Vejle Idrætshøjskole

Det, der altid har været kendetegnende for Vejle Idrætshøjskole er, at det er en højskole for alle, der er interesseret i idræt. Det er et sted, hvor eleverne er blevet bevæget både fysisk og mentalt, og hvor lysten til at forstå livet og dets udfordringer er blevet pirret, og hvor eleverne er blevet klogere på sig selv og andre.

  Idræt              Vejle
 


Fællesskab

Det får du på Vejle Idrætshøjskole i et fællesskab med en masse andre unge, som kan lide en aktiv hverdag. Vi tør godt love dig et uforglemmeligt ophold med masser af idræt, energi, oplevelser, sammenhold og hygge.

Udfordringer

Der er garanti for udfordringer, sved, ømme muskler, gode grin, adrenalin, inspirerende inputs, fester med gang i, udlandsrejse og gode venner, der kan vare for resten af livet. Rammerne for opholdet er sat, så det kan blive en lege- og øveplads for livet, hvor du har rig mulighed for at prøve dig af og blive klogere på dig selv, på andre og på dine fag.

Rejser

Et højskoleophold på Vejle Idrætshøjskole skal være en oplevelse for livet. Derfor er det vigtigt for os, at vi også flytter højskolen ud i verden og udfordrer holdet i andre rammer. Vi har både fælles rejser for alle, og så har vi nogle specialrejser for dem, der vælger det. Alle skal ud at rejse.

Mød os!

Fællesskab

Hør om tidligere elevers oplevelse på Vejle Idrætshøjskole.

Emil Hoffmann

"Jeg lærte gennem mit ophold meget som person, og ikke mindst det at indgå i et fællesskab, hvor man skaber et fælles værdisæt. Vi alle er meget forskellige, og netop derfor har alle hver især deres unikke kompetencer og input til hvordan hverdagens gang skal forløbe."

Pernille

"Mit ophold på Vejle Idrætshøjskole har betydet utroligt meget. Det var helt fantastisk at have et helt år dedikeret til det, jeg aller bedst kan lide - dyrke sport, blive udfordret fysisk, mentalt og socialt og tilbringe tid med dejlige mennesker."

Sport og motion giver sociale kompetencer

Et godt liv handler om at kunne engagere og involvere sig i andre mennesker - i arbejdsrelationer såvel som private. Derfor har vi på højskolen fokus på at udvikle dine sociale kompetencer gennem idræt, sport og motion.

Dine muligheder

Dit valg, dit niveau

Alle fag undervises af lærere med lang erfaring inden for faget. Nogle også som trænere eller udøvere på rigtigt højt niveau. Det er lige meget, om du er nybegynder eller øvet. Alle undervisere er gode til at tilpasse undervisningen, så det passer dit niveau.

Idrætsfag – Du vælger to for hver periode

Håndbold, Basketball , Fodbold , Coerverfodbold, Fodboldakademi , Volleyball , Tennis, Badminton & rackets sports , Adventure 360 , Adventure race , Outdoor Energy , Maraton & triatlon , Vandsport , Ski , Fitness 360 , Indoor cycling/pump/boksning, Aerobic & fitnessdance , Dance , Styrketræning .

Linjefag – Du vælger ét fag for hver periode

Politi, International class , Fitnessinstruktør , Ernæring & forbrænding , Musik , Friluftsliv, Idrætspsykologi , Body & mind , Personlig power , Teamplayer .

Specialisering eller bred erfaring

Du kan frit vælge at sammensætte dine yndlingsfag på kryds og tværs af idrætsfagene. Det vil sige, at du enten specialiserer dig i en bestemt retning eller får lov at prøve en masse forskellige idrætter, hvad enten du er nybegynder eller erfaren udøver. Der er mulighed for at tage forskellige certificerede instruktør- og trænerkurser.

Tag med os

Mere end idræt

På Vejle Idrætshøjskole dyrkes idræt i høj grad, men der fokuseres også på stimulering af hjernen.

Personlige kompetencer

Du får lov at dyrke rigtigt meget idræt. Men vi tilbyder også stimulering til hjernen. Du vælger kompetencegivende fag, som du følger 6 timer om ugen, der giver dig personlige kompetencer til dit fremtidige arbejdsliv, virke i foreningslivet eller til livet generelt.

Kombination

Endelig har vi også en række højskolefag og nogle inspirationsvalgfag, som giver dig mulighed for at dyrke eller opdyrke en ekstra interesse. Det kan fx være guitar, kor, band, politik, design, engelsk eller foto. Sport og idræt er vores udgangspunkt på Vejle Idrætshøjskole. Men i kombination med vores andre kreative og tankevækkende fag sørger vi for at stimulere både krop og hjerne.

Over 20 idrætsfag - indenfor 4 pakker

Outdoor

Med Vejle Idrætshøjskoles unikke placering lige ud til Nørreskoven og tæt ved Vejle Fjord har vi selvfølgelig en lang række spændende og udfordrende fag på programmet inden for Outdoor-området. Der er både fag for dem, der er til fysisk træning med naturen som træningsrum, eller dem der er med på frisk luft og oplevelser i naturen. Skynd dig at læse mere om alle de spændende fag.

Fitness

Har du lyst til at udforske fitnessverdenens mange træningsformer? I Fitness 360 kommer vi hele vejen rundt - fra styrketræning til alle mulige forskellige former for holdtræning som EFFEKT/pilates, store bolde, redondobolde og meget mere. På Vejle Idrætshøjskole er udgangspunktet funktionel træning. Vi underviser ud fra devisen om, at muskeltræning er mere en blot styrke - det er også funktionalitet, balance og stabilitetstræning.

Boldspil

For dig der er interesseret i boldspil. Du får mulighed for at prøve en lang række forskellige boldspil. Du får bedre teknik og en øget taktisk forståelse, og du vil komme til at afprøve dig selv som træner.

Politi

Vi vil gerne under opholdet prøve at give dig et indblik i livet som politibetjent. Vi har et godt samarbejde med Vejle Politi og Politiskolen i Brøndby, hvilket hvert semester hjælper med at give dig indblik i politiets hverdag. Du møder også tidligere elever på Vejle Idrætshøjskole, der er kommet ind til politiet.

Vi er lige her

Vejle Idrætshøjskole

Højskolen har ændret sig meget gennem tiderne, men idrætten har altid været i højsædet. Det, der altid har været kendetegnende for Vejle Idrætshøjskole er, at det har været en højskole for alle, der var interesserede i idræt. Det har været et sted, hvor eleverne er blevet bevæget både fysisk og mentalt, og hvor lysten til at forstå livet og dets udfordringer er blevet pirret, og hvor eleverne er blevet klogere på sig selv og andre.Det får du på Vejle Idrætshøjskole i et fællesskab med en masse andre unge, som kan lide en aktiv hverdag. Vi tør godt love dig et uforglemmeligt ophold med masser af idræt, energi, oplevelser, sammenhold og hygge.

Vejle Idrætshøjskole
Ørnebjergvej 28
7100 Vejle

T: (+45) 75 82 08 11
E: kontor@vih.dk
W: vih.dk