top
.

IVÆRKSÆTTER PÅ INTERNATIONAL EVENT - UDDANNELSE 

Leisure Management retter sig mod ansættelse i oplevelsesindustrien og kan læses i Roskilde og Nykøbing Falster. Jakob Friis, der er opvokset i Thailand, valgte på den internationale linje at blive iværksætter, men måske vender han tilbage til Thailand for at arbejde med turisme. 

Et internationalt miljø, hvor undervisningen er på engelsk, og hvor halvdelen af de studerende kommer fra lande som Estland, Letland, Tyskland eller Holland. Det er den virkelighed, som den 20-årige Jakob Friis fra Thailand bevæger sig i til daglig. Han valgte uddannelsen, fordi han ønskede at være i et internationalt miljø og samtidig arbejde i praksis under professionsbachelor-studiet ”Leisure Management.


Fakta

Bachelor i Oplevelesesindustrien. Leisure Management uddannelsen er en 3 ½ årig erhvervsrettet og erhvervs- økonomisk professionsbacheloruddannelse, som retter sig mod fritids- og oplevelsesindustrien, herunder events, hospitality, markedsføring, sport og turisme. Uddannelsen kan læses på dansk i Roskilde og på engelsk sammen med internationale studerende i Nykøbing Falster. Der er syv semestre i uddannelsen – inklusiv praktik.

Erhvervsuddannelse 

Uddannelsen er som professionsuddannelse rettet mod at kombinere teori med praksis, så da Jakob Friis på 3. semester fulgte faget ”innovation & entrepreneurship”, besluttede han sammen med studiekammeraten – den 23-årige Nicolaj Sand Rasmussen – at starte egen virksomhed. Efter at have undersøgt strategi og forretningsmodeller, besluttede de to partnere at etablere virksomheden Meptek, der tilbyder studerende træning i at gå til eksamen gennem bl.a. workshops. Idéen sælger så godt, at Meptek nu har ansat en underviser - og er på vej til at ansætte flere. 

Virksomheden har mødt stor opbakning fra skolens undervisere. Skolen har også stillet et lokale til rådighed på den lokale vækstfabrik i centrum af Nykøbing. Her kan de få rådgivning og møde andre iværksættere.

Godt med praksis

Jakob Friis er uhyre tilfreds med uddannelsen: – Det er et skønt studiemiljø, hvor man kommer tæt på sine undervisere. Det er meget bedre end i Thailand, hvor skolerne er meget mere teoretiske, siger Jakob Friis, der under uddannelsen har været med til at skabe events og arrangementer i praksis. Blandt andet lancerede de en ny James Bond film i centrum af Nykøbing med et liveaction-koncept, som byen sent vil glemme. 

Deres afsluttende eksamen er først i januar 2018, og til den tid skal Meptek gerne være vokset en del – helt i tråd med undervisningsbøgerne, som bliver studeret nøje. Arbejdet har de fordelt mellem sig. Nicolaj er mest fokuseret på drift, ledelse og undervisning. Hans motto er ”Perfect’s good, Done’s better” – altså at handling er vigtigere end perfektionen. 

Jakob Friis er helt enig og er virksomhedens ”strategi” og kundeansvarlig. Han er ret glad for bogen ”Preparing Effective Business Plans”, der giver svar på det meste. I bogen lyder det blandt andet: “Investorer vil hellere investere i et stærkt etablerings-team med en B-idé end i et svagt team med en A-idé."

Vil du udvikle fremtiden

Og hvad skal der så ske efter 2018? Nicolaj Sand Rasmussen regner med at blive i uddannelsessektoren med Meptek

Det kan blive en virksomhed, som man kan leve af, og det kan også godt være, at jeg kaster mig over andre idéer samtidig

Nicolaj Sand Rasmussen, 23-årige iværksætter

Jakob Friis overvejer at rejse tilbage til Thailand, hvor turistbranchen er stor, og hvor han kan bruge sin uddannelse. Han kunne også tænke sig at starte ny virksomhed – eller starte Meptek op i Thailand. – Jeg har altid været interesseret i turistbranchen, så det kan godt være, at jeg ender tilbage i Thailand. Og så er det altså en fordel, at jeg ikke kun har teoretisk viden, men også har fået en masse praktisk erfaring om virksomhedsdrift, siger han.

Adresse
Slagelsevej 7, 4180 Sorø


Læs også om administrationsbachelor

Rikke læser administrationsbachelor-uddannelsen på Professionshøjskolen Absalon, hvor politikere forelæser, og hvor der er mulighed for internationalt udsyn.