top
.

TAG DIT FØRSTE SKRIDT MOD EN SPÆNDENDE KARRIERE I SIEMENS 

Siemens arbejder inden for mange forskellige forretningsområder over hele verden, og derfor kan du som elev eller lærling hos os uddanne og dygtiggøre dig inden for netop det område, du brænder for. 

 Du kan f.eks. blive vindmølleoperatør eller teknisk designer, eller har du måske mere lyst til at arbejde med økonomi eller shipping? Mulighederne er mange. Læs mere og ansøg på www.siemens.dk/elev. Herunder kan du møde Mads, som er en af vores tidligere dygtige elever.


Mads Jensen, 20 år

Tidligere økonomielev i Siemens Wind Power’s Offshore-afdeling i Vejle. Har tidligere taget Innovationslinjen på handelsskolen i Vejle. Studererer Erhvervsøkonomi ved Aarhus Universitet.

Hvorfor valgte du at blive elev hos Siemens?

Jeg har altid drømt om at arbejde i en stor, international virksomhed med gode udviklingsmuligheder. Siemens er repræsenteret i næsten alle verdens lande, og derfor var der gode muligheder for også at arbejde for Siemens i udlandet. Det var fedt, at den mulighed var der, fordi jeg godt kan lide at udforske verden og dens forskellige kulturer.  En ligeså afgørende faktor for mig var, at Siemens er en bæredygtig virksomhed, der hele tiden arbejder innovativt for at løse de globale miljø- og klimaudfordringer. Det er en virksomhed, man kan være stolt af at arbejde for. Det var meget vigtigt for mig.

Hvordan så en arbejdsdag ud for dig under dit elevforløb?

Det er faktisk lidt svært at svare på, for mine arbejdsdage var meget varierede. Jeg kan give nogle eksempler: En af de opgaver, jeg synes var rigtig spændende, handlede om, hvordan min afdelings performance skulle præsenteres til ledelsen. Her var jeg med til at vurdere og videreudvikle processerne, så de altid gav ledelsen det bedst mulige grundlag for at træffe beslutninger.  

Et andet eksempel er, når budgetlægningsperioden for det kommende regnskabsår skulle laves. Her var jeg med til at fastlægge budgetforudsætninger, der dannede grundlag for det budget, der skulle præsenteres for ledelsen.  

Derudover havde jeg mine egne vindmølleprojekter, hvor jeg var ansvarlig for at fakturere og kontrollere vindmølleteknikernes timer og rejseomkostninger, som skulle fremlægges for projektlederen og andre interessenter.

Hvad var det fedeste ved jobbet som økonomielev hos Siemens?

Det var fedt, at uddannelsesforløbet var delt op, så man på to år kom igennem fire forskellige økonomiafdelinger. Det var en gylden mulighed for at se businesscases fra forskellige vinkler. Jeg har faktisk svært ved at forestille mig bedre rammer for at opnå en så grundig forståelse af, hvordan man håndterer økonomi i en stor virksomhed som Siemens.

Derudover var det fedt, at personlig kompetenceudvikling blev prioriteret højt. Det bled tilpasset efter mit personlige niveau, så jeg altid blev udfordret med spændende opgaver. Og så var det selvfølgelig et kæmpe plus, at man arbejdede sammen med dygtige kollegaer fra hele verden, som man kunne lære en masse af. Det gav også et kæmpe netværk, som var meget værdifuldt ift. fremtidige karrieremuligheder.

Siger, Mads

Hvad drømmer du om karrieremæssigt?

Jeg drømmer om at arbejde med strategi og business development. For at komme tættere på at realisere den drøm, valgte jeg at læse Erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet, da jeg havde afsluttet mit elevforløb. 

Jeg er faktisk blevet tilbudt fuldtidsarbejde i flere af de afdelinger, jeg har arbejdet i som elev, men det har jeg takket nej til pga. studiet. Dog har jeg ikke tænkt mig at slippe Siemens. Så for at forene studiet med arbejde, har jeg fået en spændende stilling som studentermedhjælper i vores Offshore Business Controlling afdeling. Her hjælper jeg med at udarbejde budgetter og forecasts for hele vores Offshore Wind Power-afdeling. Det er jeg meget glad for.

Adresse
Borupvang 9, 2750 Ballerup

Følg os
Siemens


Læs også om Sandra, der har været kontorelev hos Siemens

Sandra Rieck har været kontorelev hos Siemens. Læs mere om hendes historie om jobbet og Siemens som arbejdsplads