top
.

HVAD SKAL DU SÅ NU? 

Det mest stillede spørgsmål, når huen er kommet på hovedet. Verden ligger åben for dine fødder, og du vælger da bare det, du altid har drømt om. Hvor svært kan det være? Det er meget svært, for mange er endnu ikke afklaret omkring deres drømme for fremtiden. Et sabbatår er ofte et bevidst valg, men det skal jo bruges helt rigtigt. Du skal rejse, opleve fremmede kulturer, overskride grænser, dygtiggøre dig og blive klogere på, hvordan din fremtid skal se ud.


Caroline, Louise og Simon stod alle i netop denne situation. Hvordan får man mest ud af sit sabbatår både fagligt og personligt? De tog alle tre afsted med Dansk Studie Center. 

Caroline var skoletræt og ville gerne rejse lidt for at få lysten tilbage, inden hun skulle søge om optagelse på journalisthøjskolen. Hun mødte Dansk Studie Center på en messe og blev fanget af muligheden for at tilbringe fire måneder i Peru, Cuba, Costa Rica og Mexico. 

Louise fandt hele højskolekonceptet meget attraktivt. Endvidere skulle hun søge uddannelse gennem kvote 2 senere hen, så det var en stor fordel, at hun kunne kombinere sin rejselyst med relevant undervisning. Hun rejste i efteråret med DSC til Fiji, New Zealand og Australien i 3,5 måneder. 

Simon var på samme rejse som Louise. Han havde faktisk haft helt andre rejseplaner for sit sabbatår, men han blev fanget af idéen om at kombinere en grupperejse med undervisning undervejs.

Man føler sig som en stor familie

Umiddelbart kan det virke grænseoverskridende at rejse ud i verden med en gruppe mennesker, som man aldrig har mødt, men fællesskabet og sammenholdet i gruppen er det, som både Caroline, Louise og Simon fremhæver som det bedste ved rejsen.

Jeg troede, at det ville være oplevelserne, der ville være det fede, men nu, hvor jeg har været af sted, er det venskaberne. Man er sammen på en helt anden måde. Det er fedt at rejse rundt og opleve verden med nogle folk, som du virkelig holder af, og som altid vil være der for dig."

Fortæller Caroline

Man føler sig som en stor familie efter en uge, det er helt fantastisk. Jeg har fået et helt andet mindset omkring det at rejse og være sammen med andre mennesker."

Siger Simon, som er enig med Caroline

Undervisning i eksotiske omgivelser 

Caroline havde både spanskundervisning i Peru, undervisning i Sport, Krop & Personligt Drive i Costa Rica og sluttede af med Kommunikation & Personlig Udvikling i Mexico.

Det var fedt, at man kan opleve en del af verden samtidig med, at man lærer noget om sig selv. Undervisningen har virkelig overrasket mig positivt - den var federe, end jeg havde forventet."

Siger Caroline

Louise og Simon havde undervisning i Kommunikation & Personlig Udvikling i New Zealand.

Undervisningen er ikke normal klasseundervisning, som man kender den fra skolen. Langt fra. Den er meget federe, og det er undervisning med fokus på dig selv - læring om dig selv. Det er undervisning, der udvikler dig, og som kan bruges fremover. Jo mere du giver – jo mere får du igen. Undervisningen er for alle, og alle vil få udbytte af undervisningen,"

Fortæller Simon

Det bliver 10.000 gange federe, end du tror! 

Hverken Caroline, Louise eller Simon er i tvivl, når det kommer til at anbefale andre at tage af sted.

Det er helt fantastisk. Hvis du er i tvivl, så gør det alligevel. Det kan ikke gå galt. Dine forventninger opfyldes og mere til. Især med sammenholdet – det går så hurtigt, og så har man nye, virkelig tætte venner. Man skal ikke være bange for ikke at passe ind,"

Siger Louise

Man var aldrig alene, der var altid nogen at snakke med, og man kedede sig aldrig… En af de fedeste rejser i mit liv!"

Siger Caroline,

Adresse
Hejrevang 11A, 3450 Allerød


Læs også om Milles oplevelse med Dansk Studie Center

Mille beskriver hendes rejse med Dansk Studie center som: "En unik kombination af rejseoplevelser, eventyr, undervisning, frihed, fællesskab og afklaring." Læs med og bliv inspireret til dig eget eventyr.