top
.

FEDT AT VÆRE MED TIL AT REDDE VERDEN 

Der er fart på, spændende oplevelser og kolleger fra hele verden, når man er elev i en international virksomhed. Det ved Mette, 22, og Jonas, 28, alt om – de er nemlig administrationselever i verdens førende biotekvirksomhed, Novozymes i Bagsværd. Mød dem her, og hør, hvordan det er at være elev i en virksomhed, som arbejder for en grønnere verden.


Jeg havde på forhånd hørt meget positivt om Novozymes,” fortæller Jonas, ”En international virksomhed, der udvikler enzymer, som nedbringer verdens forbrug af olie, kemikalier og CO2 og som bekæmper klimaforandringerne. Det var en mission, jeg kunne identificere mig med, og den kamp ville jeg gerne være med til at kæmpe,” siger han.

For Mette var det Novozymes som arbejdsplads, der trak:

 “Jeg var i tvivl om, hvad jeg ville efter gymnasiet. Jeg startede på en universitetsuddannelse, men det var ikke mig. På et tidspunkt så jeg, at Novozymes søgte elever, og jeg tænkte, at det virkede spændende. Novozymes lagde vægt på, at man fik egne opgaver og ansvar under uddannelsen, og det kunne jeg godt lide. Desuden var der mange personalegoder som fx videreuddannelse,” fortæller Mette. 

Derfor søgte de om at blive elever i Novozymes – og er nu begge ansat.

Fakta 

  • Uddannelsen som administrationselev i Novozymes varer i to år med 8 ugers skoleophold fordelt på hele forløbet
  • Under uddannelsen kommer du til at arbejde i 2-3 forskellige afdelinger i Novozymes 
  • Alt, det kræver, er en eksamen fra enten HGS eller HHX
  • Som elev i Novozymes bliver du en del af det særlige elevprogram og får tilknyttet en fast elevvejleder, som støtter din udvikling og styrker dine kompetencer
  • Og nå ja – så får du de bedste kolleger, et stærkt netværk, konkurrencedygtig løn og masser af personalegoder

Mulighed for at prøve sig selv af

”Novozymes er drevet af innovative løsninger, som er med til at skabe en mere bæredygtig verden. Der sker altid meget nyt i Novozymes, og der er altid opgaver, som skal løses,” fortæller Jonas videre, ”Der er masser af muligheder for at være kreativ og blive udfordret, og vi har selv ansvaret for at løse opgaverne. Det er jo en udfordring at få så meget ansvar – men det er netop også det, der er fedt ved at være elev i Novozymes.

”Man får virkelig mulighed for at prøve sig selv af og blive udviklet. Jeg var fx projektleder på et stort fotoprojekt med en masse mennesker involveret, og det var mit ansvar at få det hele til at køre. Det var udfordrende, men jeg lærte så meget af det. Og så gik det heldigvis rigtigt godt,” smiler han.

Masser af ansvar

”Og selvom man som elev får egne opgaver og masser af ansvar, står man alligevel aldrig alene,” supplerer Mette, ”Under hele uddannelsen har vi en vejleder tilknyttet, som vi kan spørge til råds og sparre med. Det bruger jeg rigtigt meget.

Vi elever har også et tæt sammenhold, og mødes fx til frokoster engang imellem. Og så har jeg jo også alle mine kolleger, så der er altid hjælp at hente, hvis jeg er i tvivl om noget.”

Verdens førende

Hverken Mette eller Jonas har fortrudt at blive elever i Novozymes:

”Man får styrket sine kompetencer, og der er så mange muligheder her. Med hjælp fra Novozymes har jeg fx fået mulighed for at tage en HD-uddannelse som supplement til elevuddannelsen. Man får en masse gode kolleger og et stort netværk. Og så er det jo bare fedt at være med til at redde verden,” afslutter Jonas med et glimt i øjet.

Adresse
Krogshøjvej 36, 2880 Bagsværd

Følg os
Novozymes