top
.

HUEN PÅ HVA’ NU?

Efter mange år med lektier, eksaminer og faste rammer, kan man endelig se lyset for enden af tunellen og studenterhuen i horisonten.
Men hvad nu? Læse videre? Holde sabbatår?


Cecilie, Nadia og Julie er tre vidt forskellige piger, der alle valgte at holde et sabbatår efter gymnasiet. Pigerne havde brug for en pause langt væk fra bøger, karakterer og forventninger. De ville finde ud af, hvad de brændte for og ikke bare skynde sig videre til det næste. De ville bruge tiden til at få en masse oplevelser, få luft under vingerne og have det sjovt samtidigt med, at de fik afklaring omkring deres næste vigtige valg.

Jeg ville rejse efter gymnasiet, da jeg gerne ville ud og prøve nogle nye ting og opleve andre lande, mens jeg havde tiden til det. Jeg valgte at holde et sabbatår, da jeg stadig ikke var helt sikker på hvilken videregående uddannelse, jeg skulle vælge og derfor ikke ville ‘skynde mig videre’ ved bare at vælge noget. Jeg har lært, at det er ok at tage den tid man har brug for, for at kunne overveje sine muligheder og tage et valg, man bliver glad for.”

Fortæller Nadia

De fedeste oplevelser på min rejse:

  • At blive vækket ved at en abe kastede kokosnødder ned på vores altan, Cecilie
  • Svømme i smukke vandfald, Julie
  • Opleve autentiske Cuba, Cecilie
  • Bungy jump, Nadia
  • Overlevelsesture gennem NewZealands bjerge og skove, Nadia
  • At flyve sit eget stuntfly, Nadia

Pigernes sabbatår har været medvirkende til, at de har lært at give mere slip og leve i nuet. De har erfaret, at det er helt okay at stoppe op og nyde en pause væk fra bøgerne for at blive afklaret omkring hvad der er vigtigt. Der sker så meget på et år og at komme ud i verden, er med til at give afklaring og modenhed; Man ser ligesom tingene lidt bedre i perspektiv.

Jeg valgte denne rejse, fordi jeg gerne ville rejse med andre unge og med en højskole vidste jeg, at jeg ville opleve landene på en dybere måde end blot som turist. Jeg var glad for tanken om at blive undervist og om at rejse med andre, der kunne give min rejse et andet perspektiv end jeg måske selv kunne.”

Fortæller Julie

Cecilie fortsætter; ”Selvom politikerne mener, at det er spild af tid (red. at holde et sabbatår), så ved jeg, at jeg i hvert fald er blevet et mere åbent og accepterende menneske, efter jeg har set lidt af verdenen og mødt forskellige mennesker”. 

Gennem pigernes forskellige rejser rundt om i verdenen, har deres selvværd og selvtillid fået et kæmpe boost. De har stået i forskellige situationer, der til tider har været udfordrende, men erfaret, at de sagtens kan stå på egne ben – og endda klare det uden problemer! ”Oplevelserne har fået mig til at indse, hvordan man er i stand til at klare mere, end man egentlig tror.”, Nadia. Cecilie har et råd til andre der er i tvivl om hvad der skal ske efter gymnasiet:

Hvornår er et bedre tidspunkt end lige efter gymnasiet? Det giver så meget at rejse. Gør det! Uddannelsen er der også til næste år.”

Adresse
Hejrevang 11A, 1. sal Allerød, Frederiksborg