top
.

Kosmetologi er et fag for livet

Kosmetologskolen CIDESCO

Hvem er vi?

Kosmetologskolen CIDESCO

Kosmetologskolen CIDESCO blev startet i 1975 af Dansk Kosmetolog Forening. Målet var at etablere en uddannelse med fagligt indhold, som kunne anerkendes både i Danmark og i udlandet. 

Vi er Kosmetologskolen CIDESCO

Skolens målsætning er at uddanne de dygtigste kosmetologer i Danmark. Forudsætningerne for at kunne opfylde denne målsætning er, at eleverne undervises af veluddannede og rutinerede lærere samt at de fysiske rammer er i orden, så inventar, apparater m.m. er af bedste standard. 

  Privat uddannelse          København
 


Teori 

Undervisningen er en vekselvirkning mellem teori og praksis. Teorien er en forudsætning for at forstå de forskellige skønheds- og behandlingsmetoder, samt hvordan produkterne virker. Man skal kende hudens måde at fungere og reagere på, før man ved, hvilken behandling der er den bedste. Vi lægger vægt på, at al teori også kan anvendes i de praktiske fag.

Praksis

Formålet med din praktikperiode er at give dig rutiner og praktiske færdigheder inden for klinikdrift/detailhandel/distributionsvirksomhed således, at du opnår den professionelle kosmetologs kompetencer. Du skal erhverve dig viden og forståelse for, hvordan en klinik skal drives i praksis – herunder tilrettelæggelse af arbejde, behandlinger, valg af klinikkens produkter, bestilling af produkter, prissætning af behandlinger og produkter samt markedsføring og salg. 

Eksamen

Der afholdes skriftlig eksamen i uddannelsens hovedfag. Derudover afholdes praktisk eksamen i alle klassiske/praktiske discipliner. De anvendte karaktersystemer for uddannelsen er 100-skalaen og 7-trins skalaen. Den skriftlige prøve består af 100 spørgsmål, som går på tværs af alle fagene. Det er multiple choice questions, MCQ. For at bestå CIDESCO eksamen skal man opnå et gennemsnit på henholdsvis 70/02 i de eksaminerede fag og discipliner. 

Til den praktiske prøve skal du udføre alle de klassiske kosmetologiske discipliner: Hårfjerning med voks, kropsmassage, kropsanalyse, kropsbehandling, speciale/årsopgave, hudanalyse, ansigtsbehandling, farvning af bryn og vipper, makeup, manicure. Udover eksamenskarakterer gives der en årskarakter i alle fag på grundlag af terminsprøver og den enkeltes indsats gennem undervisningsforløbet. Efter de 6 måneders praktik afsluttes hele uddannelsesforløbet med en afsluttende skriftlig eksamen med udgangspunkt i klinikdrift.

Mød os!

Uddannelsen

I uddannelsen er CIDESCO's pensum intergreret

CIDESCO

Comité International d'Esthetique et de Cosmétologie, er en non-profit organisation for kosmetologer. Den er grundlagt i 1946 og har hovedkontor i Zürich, Schweiz. CIDESCO´s mål er at fremme den kvalitative udvikling af kosmetologfaget på internationalt plan og koordinere professionelle aktiviteter verden over. 

Anerkendt diplom

Siden 1957 har CIDESCO forestået pensum og skoleregler, der er gældende for de internationale CIDESCO kosmetologskoler i mere end 50 lande verden over. CIDESCO-diplomet er anerkendt i alle lande som bevis på den højeste uddannelsesmæssige kvalifikation i arbejdet med skønheds- og hudpleje.  

Lærerne

Du vil få tilknyttet en af de faste lærere til dit hold, som består af 15-25 elever. Lærerne er udvalgt ud fra deres faglige og pædagogiske kvalifikationer, og de er hele tiden orienteret om det sidste nye inden for kosmetologi og make-up. Samtidig er skolen up-to date med moderne udstyr og faciliteter. I de kosmetologiske fag underviser kosmetologer med praktisk erfaring. I nogle af de teoretiske fag er der deltidslærere med specielle kvalfikationer. f.eks. farmaceuter, læger, dermatologer, ernæringseksperter, plastikkirurger m.m. 

Dine muligheder

Jobmuligheder

Kosmetologskolen CIDESCO i København kan give dig en uddannelse med mange og spændende jobmuligheder.

Dine muligheder

  • Som selvstændig klinikejer.
  • Som ansat i hudpleje- og skønhedsklinikker.
  • I kosmetikbranchen som f.eks. demonstratrice eller salgskonsulent.
  • I detailbranchen afdelinger for hudpleje, make-up og bodycare m.m.
  • Hos kosmetik-importører, agenter eller producenter.
  • I film og teaterverden, f.eks. som sminkør eller make-up artist (dette kræver i nogle tilfælde ekstra kurser).
  • På hospitaler.
  • Eller som underviser.

Jobsikkerhed

Skolen giver dig en målrettet uddannelse med meget gode jobmuligheder bagefter, og der er tilmed stigende efterspørgsel efter kosmetologer i takt med en stigende interesse for skønhed og sundhed blandt både kvinder og mænd. 

De seneste års afgangshold viser, at alle, som har bestået eksamen og ønsker at arbejde inden for branchen, får job. Statistikken fortæller, at max 1 til 2 elever ud af et hold på 15 ikke arbejder inden for branchen efter endt eksamen.

Højeste faglige standard

Årsagen til de gode jobmuligheder er, at branchen kender vores skole som uddannelsen med den højeste faglige standard. Branchen bruger således skolernes jobkartotek, når de søger kosmetologer, og almindeligvis er 90-100% af et elevhold fastansat efter endt praktikperiode.

Bliv en af os

Optagelse

Læs med og bliv klog på, hvordan du bliver optaget på Kosmetologskolen CIDESCO.

Optagelse

Du kan tilmelde dig uddannelsen digitalt og medbringe eksamensbeviser til samtale, eller du kan printe ansøgningen ud og sende den sammen med kopier af eksamensbeviser. Når du har indsendt ansøgningsskemaet samt kopier af eksamensbeviser og eventuelle referencer, vurderer skolens ledelse din ansøgning. 

Vi anbefaler, at du aflægger skolen et besøg og følger en dags undervisning. Formålet er at give dig det bedst mulige beslutningsgrundlag, inden du vælger uddannelsen. 

Der optages hvert halve år 20-40 elever.

Engagement

De formelle krav til optagelse er: Folkeskolens Afgangsprøve eller tilsvarende, hvis du kommer fra et andet land.

Herefter bliver du inviteret til at besøge skolen samt tale med skolens leder.

Herefter modtager du en skriftlig bekræftelse på, at du er optaget. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at ringe/maile til skolen.

Kosmetologuddannelsen

Kosmetologskolen CIDESCO i København kan give dig en uddannelse med mange og spændende jobmuligheder.

Vi er lige her

Kosmetologskolen CIDESCO

Kosmetologskolen CIDESCO blev startet i 1975 af Dansk Kosmetolog Forening. Målet var at etablere en uddannelse med fagligt indhold, som kunne anerkendes både i Danmark og i udlandet.Skolens målsætning er at uddanne de dygtigste kosmetologer i Danmark. Forudsætningerne for at kunne opfylde denne målsætning er, at eleverne undervises af veluddannede og rutinerede lærere samt at de fysiske rammer er i orden, så inventar, apparater m.m. er af bedste standard. 

Kosmetologskolen CIDESCO
Nørre Søgade 49
1370 København