top
.

Din fremtid starter på

Halstedhus Efterskole

Hvem er vi?

Halstedhus Efterskole

Er du klar til et år med masser af oplevelser og et godt socialt fællesskab, så er Halstedhus Efterskole stedet!

Vi er Halstedhus Efterskole

Halstedhus Efterskole er for dig, der gerne vil have gode oplevelser og et socialt fællesskab. Samtidig med at man dygtiggør sig i en række praktiske færdigheder, lægges der afgørende vægt på en grundig og solid undervisning, således at alle elever indstilles til folkeskolens afgangsprøve eller 10. klasse prøve. 

  Sport          Nakskov
 


Linjefag

Halstedhus Efterskole modtager piger og drenge til 9. og 10. klassetrin. Skolen henvender sig hovedsageligt til dig, der er interesseret i ridning, golf, fodbold. svømning eller håndbold, og du skal vælge et af disse linjefag. Foruden vores linier tilbyder vi en række valgfag, hvor du kan udfolde din kreativitet mv. Du kan vælge mellem: Astronomi, musik, idræt, fitness, livsstil og wellness, friluftsliv, kreativ design, badminton, psykologi mm. Udover den daglige almindelige boglige undervisning, og de fag du har valgt, skal du deltage i madlavningen/køkkenarbejdet og rengøringen.

Oplevelser

Det meste af skoleåret følger vi ugeskemaet, men naturligvis har vi også plads til masser af anderledes oplevelser, hvor vi styrker fællesskabet. Det kan være emneuger, temadage, foredragsaftener mm. 

Et af skoleårets største oplevelser er skituren, hvor vi er afsted en uge, får en masse motion samt frisk luft og bare har det supersjovt. Vi har skiinstruktører på de første dage, så hvad enten man har prøvet det før eller ej, skal man bare kaste sig ud i det.

Værdigrundlag

Halstedhus Efterskole er oprettet af Mariaforbundet. Skolens ånd bygger på gensidig respekt og tolerence mellem elever og medarbejdere, og at alle er ligeværdige.

Vi lægger vægt på det levende ord og søger gennem bl. a. samtalen at styrke den enkeltes engagement og herigennem også fællesskabet, hvor alle har et medansvar.

Gennem en bred vifte af boglige, praktiske og kreative/musiske fag forsøger vi at ruste den enkelte elev til at klare sig i - og forholde sig positivt kritisk til - det moderne samfund.

Mød os!

Mød tidligere elever

Se filmen og bliv inspireret af de mange muligheder på Halstedhus Efterskole.

Alle er ligeværdige

Halstedhus Efterskole er uafhængig af organisationer og ideologier. Skolens ånd bygger på gensidig respekt og tolerance mellem elever og medarbejdere, og at alle er ligeværdige.

Vi lægger vægt på det levende ord og søger gennem bl.a. samtalen at styrke den enkeltes engagement og herigennem også fællesskabet, hvor alle har et medansvar.

Dine muligheder

Få et år med masser af oplevelser og fælleskab

Læs mere om dagligdagen på Halstedhus Efterskole.

Dagligdagen

I det daglige fungerer undervisningen og samværet som en organisk enhed, hvor elever og medarbejdere spiller sammen i løsningen af de mangeartede opgaver, der skal løses. Det foregår løbende ikke kun i sangundervisningen, men generelt i al virksomhed, hvor alle bliver hørt og på denne måde inddrages konkret i den demokratiske dannelse. 

Eleverne har gennem elevrådet mulighed for at opleve den demokratiske proces og dens muligheder. Eleverne har med andre ord direkte indflydelse på organiseringen af samværet, men oplever også denne proces i undervisningssituationen, hvor de er medbestemmende omkring undervisningens form og indhold. De oplever så også, at den ikke kan række udover ministeriets bestemmelser.

Arrangementer og måltider

Foruden undervisningen og de obligatoriske aften arrangementer en gang om ugen, er der indlagt enkelt dags arrangementer enkelte gange i årets løb, fodboldkampe, håndboldkampe mv. med andre efterskoler. På andre dage, end de med aftenarrangement, er planlagt andre aktiviteter med forskelligt indhold såsom foredrag, underholdning mv. 

Ved måltiderne lægger vi vægt på at spise sammen, og derfor skal alle komme til tiden. Vi lægger også vægt på, at der er en ordentlig tone, at man spiser pænt, skiftes til at være bordformand, henter hvad der skal bruges og tørrer bordet af efter måltidet. Vi synes, måltiderne er vigtige fora for gode samtaler om alverdens ting. Det er også her posten uddeles, og der gives meddelelser

Transport

Skolen ligger i Halsted 6 km fra Nakskov. Transport til og fra skolen kan foretages med bus 800, der kører til Odense, hvorfra der er andre transportmuligheder. Hver fredag kører der bus fra skolen via Vordingborg, Næstved og Køge til København. Denne bus returnerer til efterskolen søndag aften. Det er altså meget enkelt at komme hertil, uanset hvor i landet du bor.

Tag med os

På Halstedhus Efterskole

Du skal vælge mellem linjefagene ridning, golf, fodbold. svømning eller håndbold som linjefag.

Linjefag

Håndbold

Brænder du for at spille håndbold og drømmer om at blive en dygtigere håndboldspiller? Så har vi på Halstedhus Håndbold-efterskole rammerne og de kompetente trænere, der kan sætte turbo på din udvikling. Efterskole-håndbold er ikke det eneste, du får tid til – for det særlige liv på en håndbold-efterskole handler også om så meget andet: Venner for livet, varieret undervisning, personlig udvikling og spændende rejser. 

Foldbold

Sæt skub i din udvikling som fodboldspiller med et ophold på Halstedhus Fodbold-efterskole. Her får du faste rammer og professionelle trænere, der kan give dig et seriøst spring fremad i din fodboldkarriere. Ikke alt på skolen handler dog om efterskole-fodbold, så du får naturligvis også de helt særlige oplevelser: Nære venner for livet, fokuseret undervisning, personlig udvikling og spændende rejser.

Svømning

Svømning, undervisning, mad og hygge er nogle af nøgleordene på Halstedhus’  linje med svømning. Vi tilbyder mindst 6 lektioners undervisning om ugen i topmoderne faciliteter i den nybyggede svømmehal i Nakskov. Du vil blive kørt til og fra træning i skolens busser. Er du elitesvømmer, og er vant til mange timer i vandet, så får du tilbud om at deltage i svømmeklubbens K1 træning.

Ridning

Er du bidt af en gal hest? Ønsker du at få muligheden for at fordybe dig i din store interesse for heste? Eller har du aldrig siddet på en hest før, men har en drøm om at lære at omgås disse fantastiske dyr? Så er det ridelinjen på Halstedhus, du skal vælge, for vores ride-efterskole er berømt for det spændende rideprogram. Vi træner 6 timer om ugen, og ved siden af det, er du med til at passe hestene. 

Golf

Drømmer du om at komme på efterskole? Er du glad for at spille golf, og vil du gerne gøre en indsats for at sænke dit handicap? Jamen så har du fundet det rigtige sted: Halstedhus Efterskole. Dit niveau er ikke det vigtigste for os, så længe du har viljen til at træne, blive udfordret og udvikle dig. Du vil få 6 timers golf-undervisning hver uge med god og meget varieret undervisning.

Vi er lige her

Halstedhus Efterskole

Er du interesseret i ridning, golf, fodbold. svømning eller håndbold, så skal du vælge Halstedhus Efterskole!Halstedhus Efterskole er uafhængig af organisationer og ideologier. Skolens ånd bygger på gensidig respekt og tolerance mellem elever og medarbejdere, og at alle er ligeværdige.

Halstedhus Efterskole
Halstedhus vej 2, Halsted
4900 Nakskov

T: (+45) 54 93 96 31
E: kontor@halstedhus.dk
W: halstedhus.dk