top
.

Nærhed og tryghed

Bieringhus Efterskole

Hvem er vi?

Bieringhus Efterskole

Bieringhus Efterskole er en lille efterskole, som lægger vægt på nærhed og tryghed.

Vi er Bieringhus Efterskole

Bieringhus Efterskole er en lille skole. Det giver os blandt andet mulighed for at skabe en atmosfære, hvor tryghed og tillid står som de bærende elementer. Det kræver imidlertid, at vi alle, lærere såvel som elever, skal gøre en aktiv indsats, hvis det skal lykkes. En indsats overfor det fællesskab, der - på tværs af vore forskelligheder - gør et efterskoleophold til en god og uforglemmelig oplevelse.

  Flere linjefag          Esbjerg
 


Et godt hjem har uskrevne regler

Som nævnt ovenfor vil vi her på skolen gerne skabe en atmosfære af tryghed og tillid. Derfor ønsker vi heller ikke at møde dig med en lang liste med forbud. Vi forventer simpelthen af dig, at du lever op til den tillid, vi gerne vil bygge skolen på! Der er naturligvis mødepligt til undervisning og fælles arrangementer, ligesom skolen kun må forlades efter aftale.

Skolen

Skolen, der er oprettet i 1990, er for unge på 8., 9. og 10. klassetrin. Vi har plads til 65 elever. Skolen ligger i den østlige ende af Esbjerg – på grænsen mellem by og land. Eleverne bor sammen to og to på henholdsvis drengegang og pigegang. På disse gange er der toiletter og baderum samt thekøkkener.

  Kristent menneskesyn

  Bieringhus Efterskole er en almen efterskole, som hviler på et kristent menneskesyn, der henvender sig til almindelige unge som har lyst til et eller to inspirerende og udviklende år på efterskole. Skolen er rummelig, så der er plads til forskelligheder, også for dig som har særlige behov for at udvikle dig personligt, fagligt eller socialt.

  Mød os!

  Mød tidligere elever

  Læs om tidligere elevers oplevelse på Bieringhus Efterskole!

  Catja Camilla Just

  ”Kære Bieringhus Efterskole elever og lærere! 

  Det her år har været spændende. Der har været drama, kærlighed, fællesskab venskaber som uvenskaber, men lige så meget sammenhold blandt de forskellige elever, som har holdt sammen hele året! Tingene har ændret sig meget i løbet af året. Dette skoleår har været det bedste af dem alle. I love for altid Bieringhus? 

  I mennesker, jeg har snakket mest med, I har været med til at gøre året specielt. I tog godt imod mig og har altid hjulpet mig igennem det hele der er kommet i vejen for mig. Jeres støtte og følelsen af tryghed når man er blandt jer, har hjulpet mig godt på vej til at komme videre! Jeg vil aldrig glemme jer, for vi har de bedste, sjoveste, sødeste og mest dramatiske minder sammen? Jeg elsker jer B.E. I er noget af det bedste der er sket for mig! 

  De sidste dage har vi ikke snakket om andet, end og få sommerferie i morgen, men nu hvor det er afslutningen, er sandheden som én sagde, hård men sand. I aften har været en af de hyggeligste, men virkelig triste aftner jeg har oplevet i lang tid! Jeg kommer virkelig til at savne jer næste år. ved slet ikke hvad jeg skal gøre uden jer, I er det bedste der er sket for mig? 

  God sommer fra Catja".

  Stefanie Jacobsen

  Jeg har gået på Bieringhus Efterskole i to år, hvor jeg har oplevet de mest grænseoverskridende ting i mit liv. Efterskolen har også givet mig de bedste år af mit liv, nogen der ikke kan erstattes.

  Jeg startede på Bieringhus i 8. klasse, efter at have gået i en folkeskole med mobning gennem flere år. Jeg starter med skriftlige problemer i dansk, og mangel på tillid til at lære, efter dårlige erfaringer med tidligere lærere. Jeg var en stille pige der ikke sagde sin mening og gemte sig, men det vil ikke gå på Bieringhus, da skolen gerne hjælper én med udfolde sig.

  Jeg har gennem skolen fået venner, veninder og kærester som jeg aldrig drømte om at opleve. Jeg fik en nye forståelse for mine medmennesker, og jeg fik nye niveauer i mine fag. Jeg sluttede på Bieringhus med gode karakter, der fik mig direkte ind på HHX uddannelsen. Jeg havde en dårlig oplevelse på HHX, og startede derfor på HTX, hvor jeg så har været siden og afslutter her i sommeren 2012. Jeg har siden maj 2010, haft et deltids job ved siden af skolen. Jeg har kunnet se hvordan jeg har udnyttet de oplevelser, og forståelser for andre mennesker, som jeg fik lært på Bieringhus.

  Jeg vælger at tage et sabbat år, efter uddannelsen. Jeg vil have mig et fuldtidsarbejde, hvor jeg kan bruge mine erfaringer for medmennesker. Man får venner for livet, jeg snakker stadig med en del fra Bieringhus, og jeg har en veninde der har støttet mig gennem efterskole opholdet og lige siden, hende skal jeg flytte sammen med her i sommeren 2012. Jeg vil varmt anbefale Bieringhus Efterskole, til nye elever der gerne vil have støtte og hjælp af lærere og elever. Bieringhus gør alt for du føler dig velkommen, og du får den opbakning du har brug for. Jeg håber at du vil få en ligeså god oplevelse, med efterskolen som jeg har gjorde.

  10 gode grunde til at vælge Bieringhus Efterskole

  • Stærkt fællesskab 
  • Plads til forskellighed 
  • Inspirerende hverdag 
  • Du får mange nye venner 
  • Vi møder dig hvor du er 
  • Trygt miljø 
  • Mobbefri skole
  • Spændende aktiviteter og ture 
  • Unikt område ved vadehav og havn 
  • Byen Esbjerg giver mange muligheder

  Dine muligheder

  Oplev Beiringhus Efterskole

  Mød tidligere elever i filmen nedenfor og hør om deres oplevelse på Bieringhus Efterskole!

  Undervisning og fag

  Når man skal lære noget, er det vigtigt, at man kan se en sammenhæng i det, man beskæftiger sig med. Derfor er undervisningen tilrettelagt sådan, at vi får gode muligheder for at arbejde grundigt med tingene. Undervisningen, der er lagt i forskellige moduler, som består af: Obligatoriske fag, delvist med 2 lærer eller deleundervisning i dansk og matematik, Specialundervisning, Valgfag, P-fag (Periodefag), Fællestimer, Praktiske fællesopgaver

  Tag med os

  Livet på Efterskolen

  Bieringhus Efterskole bygger på et kristent grundlag. Derfor vil vi gerne fortælle dig om kristendommen og sammen snakke om, hvad den betyder for os.

  Tilmeldning

  Kontakt Bieringhus Efterskole allerede i dag, og få en aftale om et besøg på skolen. Eleverne optages i den rækkefølge de tilmeldes, dog ikke uden et forudgående besøg og en samtale på skolen. Skulle der være overtegnet, vil du modtage besked herom.

  Når vi har modtaget din tilmelding, fremsender vi en bekræftelse på modtagelsen, hvori vi beder dig og dine forældre aftale et besøg på skolen, hvor vi også vil tage en samtale angående optagelse. Såfremt du optages, vil du i løbet af vinteren/foråret modtage forskellige oplysninger om økonomi, valg af fag, regler og andre praktiske ting.

  Undervisning

  På Bieringhus Efterskole prøver vi at leve op til lovens ord om “almendannende undervisning” ved at tilrettelægge undervisningen således, at eleverne får et kendskab til den danske kulturarv der ligger til grund for vort samfund. Dette gøres bl.a. i de fælles sang-, og fortælle-timer, orienteringstimer og i kristendomstimerne.

  Vi vil ligeledes gerne lære de unge at arbejde med både hænder og hoved og at påtage sig en opgave og dermed et ansvar både for sig selv og for andre.

  Det er i det hele taget vort mål, at give eleverne et grundlag for valg af ståsted i tilværelsen.

  Linjefag

  Ridning

  Undervisningen er varieret og kommer ind på alle områder af omgang med heste, aktiviteter på staldgangen, pasning og pleje af heste og udstyr, dressur, ponygames, kvadrille m.m. Dog ikke spring. Der vil være mulighed for at melde sig til ryttermærke undervisning.

  Kokke

  Har du lyst til at koge, stege panere og fritere? Så er kokkelinjen lige noget for dig. Vi laver mad, og lærer om de forskellige råvarer. Måske er du garvet i et køkken, eller måske er du nybegynder. Det er underordnet. Så længe du synes, at det er spændende at udforske køkkenet.

  Værksted

  Hvis du vælger værkstedsfag, får du mulighed for at arbejde med forskellige værkstedsaktiviteter, bore, skrue, save, hamre og forme i træ og metal. Det er også stedet hvor du kan reparere og vedligeholde din cykel eller du kan gå og pusle med dine egne geniale opfindelser. 

  Musik

  Har du lyst til at synge, spille, lære noder og rytmer? Så er faget musik lige noget for dig. Vi synger og spiller i forskellige stilarter—både nye og gamle. Spiller du på et instrument, så tag det endelig med på skolen. Her får du nemlig mulighed for at spille sammen med andre. 

  Kreativ

  Det kreative værksted er for dig, der kan lide at arbejde med former og farver, hvad enten det drejer sig om stof, papir, lærred eller andre materialer. I det kreative værksted skal vi arbejde med forskellige teknikker, og du kommer til at møde udtryksformer.

  Boldspil

  Vi beskæftiger os hovedsagligt med boldspil, og der er jo nok at tage fat på, men der kan også indgå andre idrætsgrene i undervisningen. Skolen råder over egen hal, ligesom vi har mulighed for at benyttet en større hal i nærområdet, så der er gode muligheder at dyrke indendørs boldspil.

  Vi er lige her

  Bieringhus Efterskole

  Bieringhus Efterskole er en lille skole. Det giver os blandt andet mulighed for at skabe en atmosfære, hvor tryghed og tillid står som de bærende elementer  Bieringhus Efterskole er oprettet i 1990. Skolen er for unge på 8., 9. og 10. klassetrin. Vi har plads til 65 elever, og vi er placeret i den østlige ende af Esbjerg

  Bieringhus Efterskole
  Gl. Novrupvej 14
  6705 Esbjerg Ø

  T: (+45) 75 12 16 44
  E: info@bieringhus.dk
  W: bieringhus.dk