Sang og musik
Sang og musik har en central placering i skolens hverdag, og der spilles og synges inden for mange musikgenrer – klassisk, rytmisk – og vi forventer, at du har lyst til at være med til at udforske det musikalske univers.
Ollerup Efterskole – Sang og Musik, er en sydfynsk musikefterskole med 114 elever for 9. og 10. klasse. OE er efterskolen for dig, der elsker musik og har lyst til et år med en masse andre musikinteresserede unge. Efterskolen ligger kun 7 km fra Svendborg (tæt på motorvej, bus og tog), midt på det smukke Sydfyn i Ollerup.
Sang og musik Ollerup
Fælleskor, sammenspil/sang og musikteori er obligatoriske fag og der er mulighed for at vælge mellem forskellige kor blandt skolens valgfag.
Du tilbydes individuel undervisning i sang eller på et instrument i ca. ½ lektion pr. uge i almindelige undervisningsuger. Undervisningen foregår samtidig med den boglige undervisning. Det betyder, at du er væk fra de almindelige skolefag i den tid, instrumentalundervisningen varer.
Fælleskoret er skolens musikalske flagskib. Deltagelse er obligatorisk, og et kor med over 100 unge, begejstrede stemmer er værd at lægge ører til. To af skolens musiklærere dirigerer og repertoiret spænder vidt fra klassisk til rytmisk – a capella og akkompagneret.
Udover fælleskoret, så er der også masser af fælles musik i skolens mange valgfag, de mange caféaftener og så det utal af fritidsbands som spirer frem hvert år.
Med det personlige nærvær som omdrejningspunkt i både samværet og undervisningen skaber vi sammen forudsætningerne for, at vi kan vise hinanden tillid, og du kan lære at tage ansvar for både dig selv, fællesskabet og din musikalske udvikling.
I introugen laver vi et specielt program, hvor der er introduktion til livet som efterskole- elev. Der er rundvisninger og vejledninger i såvel skolens køkken, som i øvelokaler og klasselokaler. Der er introduktion til rengøring, stilletime, fælleskor og så skal der vælges valgfag og musikholdene sammensættes. I løbet af ugen afholder vi også den første af mange cafeaftener. Sidst på ugen tager alle kontaktgrupperne på en tur med overnatning sammen med deres kontaktlærer. Det er nemlig vigtigt, at kontaktgrupperne hurtigt bliver den nye familie, hvor man trygt kan bede om hjælp, grine og græde – men også arbejde sammen om rengøring og andre praktiske gøremål! Efter mottoet: godt begyndt er halvt fuldendt lægger vi mange kræfter i at introugen skal gøre et stort indtryk på alle.
Hverdagenes mange aktiviteter er vel tilrettelagte. Der sker noget næsten hele tiden. Der er undervisning i boglige fag, undervisning i musikfag og i valgfag. Om aftenen er der stilletime og måske en koncert. Og så skal der også lige øves lidt – solo og i grupper/ensembler. Når weekenden begynder er elevernes ønsker i fokus. Weekendens aktiviteter tilrettelægges af vagtlærerne – sammen med eleverne. Normalt byder hver dag på et arrangement, en tur, en turnering eller andet, der samler. Derudover er der rigtig gode muligheder for selv at sætte en dagsorden for, hvad der skal ske – i løbet af weekenden. Mange elever bliver på skolen i weekenderne for at slappe af, spille musik, hygge sig og føle sig hjemme. Da vi rekrutterer elever jævnt fordelt fra hele landet (mange kommer langvejs fra), vælger mange helt naturligt at pleje de nye venskaber på efterskolen – også i weekenden.
På Ollerup Efterskole arbejder køkkenpersonalet hver dag på at give eleverne et godt og spændende kosttilbud. Køkkenpersonalet gør sig umage for at sammensætte måltiderne ud fra både ernæringsmæssige og sundhedsmæssige hensyn. Det er vores mål at styrke elevernes bevidsthed om sund mad. Når menuen sammensættes følger køkkenet tidens strømninger, tilfører den daglige kost nyt uden dog at glemme de gamle, traditionelle danske retter. Hver uge byder på en vegetardag og en fiskedag.
På Ollerup Efterskole har vi en prøvefri 9. klasse (OE9), vi har tre 10. klasser(OE10) og så har vi vores prøvefri og projektorienterede 10. årgang (OEX)
Udover den daglige musikundervisning, så modtager du i OE10 også undervisning i de fag du kender fra dit tidligere skoleforløb. På Ollerup Efterskole stræber vi efter at skabe et læringsrum for dig, som både er fagligt udfordrende og inspirerende. Vi bruger Google Apps som vores primære platform, og sørger for at lægge et skema, som giver mulighed for at lave undervisning på tværs af alle klasser. Vi prøver også at få brugt vores lokalområde i undervisningen og ser blandt andet cooperative learning som en af de ting der kan være med til at give en indholdsrig og afvekslende undervisning.
Lærerne på OE vil noget med dig og vi elsker at lave skole sammen med eleverne, og ikke for eleverne. Det er her du møder nye lærere som ser dig som studerende fremfor elev, og vi glæder os til at komme ud over stepperne og finde ud af hvad vi kan i en fælles faglig forundring og forandring. Samarbejdet mellem lærerne trives på efterskolen og det vil du også kunne mærke i timerne. Du kan herunder læse om formålet for de enkelte fag.
Ambitionen har været at skabe en smuk og velfungerende koncertsal, midt i den sydfynske natur med plads til 4-500 personer som kan danne ramme om Ollerup Efterskoles daglige musiske aktiviteter (korsang, musik og drama) samtidig med, at salen skaber mulighed for udvidelse og udvikling af de koncerter og arrangementer, som Ollerup Efterskole er kendt for. Det nye koncerthus skal signalere musik, natur og uhøjtidelighed, formuleret i en enkelt og simpel arkitektur, hvor man ikke lades i tvivl om, at det er et koncerthus bygget til og for unge mennesker
Steffen Søby, arkitekten der har tegnet koncertsalenVores ugepris er all-inclusive (ugentlig soloundervisning, teaterture, turné, kost, kortøj, sangbøger, kontaktgruppeture, materialer i de kreative valgfag osv.) - og giv dig selv et fantastisk efterskoleår på Ollerup Efterskole!
I løbet af dit efterskoleår vil du have et musikfag, som strækker sig over hele året. Helårsfagene dækker både over rytmisk og klassisk sammenspil, samt kormusik og studieteknik. Du behøver ikke have et bestemt niveau i forhold til hvilket fag du ønsker, og du kan også indgå i faget med et andet instrument, end det som du får soloundervisning i.
I løbet af året tilbyder vi forskellige musikvalgfag, som du kan læse herunder. I valgfagene kan du prøve dig selv af i nogle nye, musikalske sammenhænge, og kan vælge musikvalgfag uanset hvilket niveau du spiller på. Valgfagene kan variere fra år til år, alt efter hvad elevholdet og lærerne brænder for.
Topmoderne øvelokaler og lydstudie, turné og festival, sang og sammenspil, musikteori og instrumentalundervisning, big band og fælleskor, café-aftener med guitarsolos og 100 skrigende fans.
Ollerup Efterskole
Svendborgvej 10
5762 Vester Skerninge, Ollerup, Fyn
T: (+45) 62 24 24 19
E: mail@ollemus.dk
W: ollemus.dk