top
.

Er du klar på et år på vores efterskole?

KIES - Københavns Idrætsefterskole

Hvem er vi?

KIES

Københavns Idrætsefterskole ligger i Valby og har alle nødvendige redskaber og omgivelser, der skulle være behov for i undervisningen.

Vi er KIES - Københavns Idrætsefterskole

Københavns Idrætsefterskole er placeret lige midt i Valby idrætspark med få kilometer til rådhuspladsen og tæt på Ny Ellebjerg station. Vi har plads til 132 elever på skolen, 66 på fodboldlinjen og 66 på håndboldlinjen. Begge linjer er opdelt i en pige del og en drenge del. Vi tilstræber at fordelingen er ligeligt fordelt mellem drenge og piger.

  Idræt          Valby
 


Københavns Idrætsefterskole

Vi adskiller os en del fra de fleste andre idrætsefterskoler ved, at vi ligger i København, samt at alle elever fortsætter med at dyrke sport i deres klub. For elever der spiller i københavnske- eller storkøbenhavnske klubber betyder det, at man kan fortsætte med at spille på sit eget klubhold. Dette medfører, at vi har en del elitespillere som elever på vores skole. 

Udover det store sociale netværk der er imellem eleverne, er der også et hav af tilbud i kraft af Valby Parkens mange faciliteter og det faktum at vi ligger meget tæt på Københavns centrum. (ca. 2,5 km til Rådhuspladsen).

Frihed i fritiden

Vi har valgt at lade eleverne bruge København og nogle af de oplevelser der ligger i bylivet. Således har eleverne mulighed for at forlade skolen efter aftale med vagtlærerne. Alle elever skriver ”gå-sedler” så vi hele tiden ved, hvor de pågældende elever befinder sig. Eleverne benytter sig typisk af biografture, shopping på fisketorvet eller strøget, sportsoplevelser, badeture og meget mere. Derudover har vores elever brug for meget restitution og mange vælger derfor at hygge sig i elevboligerne og på skolen, hvor der er gode muligheder for billard, bordfodbold, bordtennis, sport på tv, trådløst netværk, basket på kurven, hockey i salen, diskgolf i Valbyparken, og ikke mindst fælles aktiviteterne som vagtlærerne igangsætter.

Et fælles skema

Skoledagen slutter kl. 15.30 og indtil kl. 18.00 har eleverne fri. Fra 18.00 – 18.30 er der aftensmad. Vi ser dette tidspunkt som et fast holdepunkt for vores hverdag, hvor vi mødes over måltidet. Fritiden genoprettes efter aftensmaden kl. 18.30. Hvis eleven ønsker fri fra aftensmaden skal der forældrekontakt til huslærer så eleven reelt fritages. Såfremt elever skal til træning eller kamp, bliver elever fritaget for skoleaktiviteter. Således er 50 % af skolens elever ofte ude af huset.

Mød os!

Vil du tilbringe et år med os?

Se vores videoer og mærk stemningen på vores efterskole!

Elevboliger

Vi har 12 rækkehuse som er indrettet med 4 værelser, et fællesrum og 2 badeværelser. Her bor 10-12 elever på drenge- og pigeværelser, 2 pigeværelser og 2 drengeværelser i hvert hus. Både håndbold og fodboldelever bor sammen, da det er vigtigt der skabes relationer med elever fra hele elevgruppen

Dine muligheder

KIES giver dig mange muligeder  

På et år hos KIES vil din udvikling være i fokus. Der vil blive undervist, ud fra det niveau, du er på!

Udlandsrejser

Fodbold– og håndboldlinjen rejser til Barcelona, hvor der vil være linjetræning og kampe mod diverse spanske hold. Derudover får eleverne oplevelsen af den til tider fascinerende og anderledes spanske kultur. Tysk- og franskeleverne har tidligere været på studietur i Berlin og Paris. Dette besluttes i løbet af skoleåret på stamholdet med udgangspunkt i, om interessen for sådan en tur er til stede.

Club La Santa

KIES rejser hvert år til Club La Santa, som er et feriested på Lanzarote, hvor der er særligt stort fokus på motion og sundhed. Her vil eleverne blive præsenteret for Club La Santas muligheder. Vi følger Club La Santas program og afholder desuden vores egne konkurrencer og stævner.

Almindelig weekend og Superweekend

Den almindelige weekend er for de elever, der ønsker at være på KIES i weekenden og bruge tiden med efterskolevenner og vagtlæreren. Der vil blive udbudt forskellige aktiviteter. Superweekend er weekender med fokus på det sociale liv. Det kan f.eks. være OL-weekend, bryllupsweekend eller Oscarweekend. Her er der afsat flere ressourcer, og hele weekenden vil være programlagt.

Tag med os

Livet på højskolen

Læs mere om vores faciliteter her

Undervisningsloker

Vi har nye undervisningslokaler med interaktive whiteboards, ligesom vores sciencelokale og foredragssal er nye. Derudover benytter vi os af de dejlige kursuslokaler i Fremad Valbys Bevægelseshus der ligger ca. 100 meter fra skolen. Vores fællesarealer på skolen er meget fleksible og appellerer til gruppe- og projektarbejde og bliver ofte inddraget i undervisningen.

Fællesarealer

Hovedbygningen er det centrale sted på skolen og den bliver i høj grad brugt til ophold og samvær. Spisesalen bliver udover selve bespisningen også brugt til spil, lektielæsning og hygge. Ydermere har vi en første sal, der er udstyret med fladskærm, playstation, bordfodbold, poolbord mm. Skolens gymnastiksal ligger sammen med de øvrige fællesområder om appellerer til spil og leg – her er der fuld aktivitet hver aften.

Linjefag

Fodbold

Fodboldlinjen består af en pigegruppe og drengegruppe, og tilhørende kompetente trænere.  Al træning tager udgangspunkt i dit niveau. Målet er, at hver enkelt spiller oplever så stor udvikling som muligt. Du skal være klar på træning 4 gange om ugen ud over træningen i din egen klub.

Håndbold

Undervisningen i håndbold på KIES er baseret på den enkeltes udvikling. Træningen er tilrettelagt med den individuelle forbedring som hovedformål. Det betyder at træningen vil være meget teknisk funderet, med udgangspunkt i det niveau den enkelte besidder.

Dans

På et år hos KIES vil din udvikling være i fokus. Der vil blive undervist, ud fra det niveau, du er på! Hver uge vil du modtage teknisk undervisning, det varierer fra ballet, floorbare, over-gulv til modern teknik. Udover det vil du modtage en hel del koreografisk undervisning, inden for en række forskellige stilarter, som f.eks. hip hop, jazz, modern, contemporary.

Vi er lige her

KIES - Københavns Idrætsefterskole

Københavns Idrætsefterskole ligger i Valby og har alle nødvendige redskaber og omgivelser, der skulle være behov for i undervisningen.Københavns Idrætsefterskole er placeret lige midt i Valby idrætspark med få kilometer til rådhuspladsen og tæt på Ny Ellebjerg station.

KIES
Julius Andersensvej 25
2450 København SV

T: (+45) 36 14 24 60
E: kontakt@kies.dk
W: kies.dk