top
.

SPORT PÅ HØJSKOLE - ELLER HØJ PÅ SPORT?

Er du bare glad for sport eller træning, eller vil du være træner – måske endda på højeste niveau? 

Aalborg Sportshøjskole er skolen hvor du bliver dygtig til det du laver OG hvor du får masser af venner og fantastiske oplevelser. På Aalborg Sportshøjskole er vi gode til at se udviklingspotentialet i alle vore elever. Vi tager dig der hvor du er, og flytter dig så langt som muligt rent fagligt. Vi hjælper dig med at få realiseret DINE drømme. Både når du er elev og i forhold til det liv du skal leve bagefter. Vi har fokus på både din faglighed og din personlighed – og hjælper dig med at få styr på din fremtid!


Hvad er dine muligheder?

Vi er kendt for at have et højt fagligt niveau i vores undervisning, men du kan gå her uanset hvor dygtig du er i forvejen.

Aalborg Sportshøjskolen er bygget op omkring fem fagområder:

 • Fitness / fysisk træning
 • Job i uniform
 • Motion og udvikling
 • Outdoor / friluftsliv
 • Ridning

Indenfor alle fem fagområder har du mulighed for at uddanne dig til træner og instruktør indenfor en række idrætsgrene. 

Du skal tage på højskole hos os, hvis du vil blive dygtig og få venner for livet, og hvis du er til sport, træning, sammenhold og sjov i gaden. Vi er en storbyhøjskole med fuld fart frem. Du kan deltage i noget fra tidlig morgen til sen aften. 

Vi skal nok udfordre dig, og vi er heller ikke bange for at overlade ansvar og beslutninger til eleverne. Det er elevernes højskole, og eleverne er medspillere på deres eget ophold. 

Vi har nogle af landets bedste faciliteter: Idrætshaller, svømmehal, ridecenter, springhal, CrossFit center, klatrefaciliteter, nogle af Danmarks bedste MTB spor, limfjorden, Vestre Fjordpark samt Danmarks bedste træningscenter indenfor styrketræning og vægtløftning. Derudover får du mulighed for at se topidræt i Aalborg idenfor alle sportsgrene. Vi er desuden så privilegerede at ligge inde midt i en storby – fem minutters gang fra Aalborg midtby. Ved en så central placering af skolen, giver det også muligheder for eleverne, når man har fri fra undervisningen. Du kan således opleve Aalborgs mange butikker, musik, kulturliv, natteliv og al byens øvrige liv. 

Hvorfor tage på højskole?

Du skal tage på højskole hos os, hvis du vil blive dygtig og få venner for livet, og hvis du er til sport, træning, sammenhold og sjov i gaden. Vi er en storbyhøjskole med fuld fart frem. Du kan deltage i noget fra tidlig morgen til sen aften. Vi skal nok udfordre dig, og vi er heller ikke bange for at overlade ansvar og beslutninger til eleverne. Det er elevernes højskole, og eleverne er medspiller på de deres eget ophold.

Fællesskab

Det særlige ved højskolen er det forpligtende fællesskab. Vi lever sammen døgnet rundt, og der er ikke mange muligheder for at udfolde sit privatliv. Eleverne bor i lejligheder, 3 eller 4 sammen, og du vil møde unge fra andre dele af Danmark og Norden. Men bare rolig, de er lige så tossede med sport som du er, så det skal nok blive interessant.

Du skal tage på højskole, hvis du har teamspirit – eller gerne vil have det! Det er jeres højskole, og eleverne er medspillere på deres eget ophold. Det kræver engagement, og det forventer vi, at du har

Hvad siger tidligere elever

Min tid på Aalborg Sportshøjskole har givet mig kompetencer og certifikater til at kunne arbejde med det jeg bedst kan lide. Det har givet så meget til mit CV at jeg efter mit ophold på Aalborg Sportshøjskole har fået job på Club La Santa, Lanzarote som surf instruktør på deres surf station

Fortæller, Morten Engelbert Nielsen, Outdoor Leader

Det bedste halve år, jeg har haft her været ude på Aalborg sportshøjskole. Jeg har mødt fantastiske mennesker, og jeg har fået venskaber for livet. Jeg har fået en personligtræner uddannelse, hvilket jeg altid har drømt om. De oplevelser, og minder jeg har fået på dette halve år, kan ikke sammenlignes med noget, som helst, eller gøres op i penge. Det burde være en ting, alle skulle have lov til at få oplevelsen af. Jeg har ihvertfald fået mit livs oplevelse, og jeg vil altid se tilbage på dette halve år, med et kæmpe smil.

Fortæller, Maria witting, fitness personlig træner

Jeg startede på politilinjen på Aalborg Sportshøjskole i januar 2017. Jeg valgte et ophold her, udelukkende for at blive klar til den fysiske optagelsesprøve ved politiet. Men nu når jeg er færdig, har jeg fået så meget mere ud af mit ophold end dette. At starte på Aalborg Sportshøjskole har været den bedste beslutning jeg nogensinde har taget for mig selv, og den bedste investering jeg nogensinde har lavet. 

Min største drøm har altid været, at komme ind til politiet, og efter dette ophold, føler jeg mig mere klar en nogensinde. Ikke nok med at jeg har rykket mig helt ufattelig meget fysisk, så føler jeg også, at jeg har fået en hel masse personligt. Jeg har lært mig selv meget bedre at kende, og har rykket med nogle af mine personlige grænser. Højskole giver plads til udvikling, og på en højskole er der plads til alle. Aalborg Sportshøjskole har givet mig uerstattelige venskaber for livet, og uforglemmelige minder jeg ikke vil være foruden. 

Et højskoleophold er det perfekte springbræt, uanset hvad du vil efterfølgende, og jeg kan kun anbefale alle at overveje et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Fortæller, Liv-Maria Malmberg, politilinjen

Fakta

 • Aalborg Sportshøjskole startede i 1982
 • Vi har plads til max. 100-110 elever
 • Vi opfører 1.100 m2 stort klatre- og styrkefaciliteter i skolegården. Forventet indvielse august 2018
 • Højskolen er bygget op omkring fem fagområder: Fitness & fysisk træning // Job i uniform // Motion & udvikling // Outdoor & friluftsliv // Ridning

 • Aalborg Sportshøjskole er som den eneste og første højskole nu også certificeret under EuropeActive
 • Dit højskoleophold kan være 8, 16, 19, 24, 32 eller 43 uger. Vælger du én af højskolens diplomtræneruddannelserne, vil dit ophold altid være 43 uger og begynde til august. Vi har indtag i august, oktober, januar og marts
 • Mens du går på Aalborg Sportshøjskole kan du bl.a. også komme med på Adventure tur til Sydfrankrig, LaSanta, skitur til Passo Tonale i Italien, rafting tur til Norge.
 • Er du i tvivl om hvilke hovedfag du skal vælge, så prøv vores matchmaker – som du finder på hjemmesiden
 • Ugepris første halvår 1.525 DKK, herefter falder prisen til 1.000 DKK om ugen. Prisen er incl. kost, undervisning, logi og weekender
 • Vi er desuden så privilegerede at ligge ind mig i en storby – fem minutters gang fra Aalborg midtby og offentlige transportmuligheder.
 • Vi har nogle af landets bedste faciliteter: Idrætshaller, svømmehal, ridecenter, springhal, CrossFit center, klatre- og boulderingfaciliteter, nogle af Danmarks bedste MTB spor, Venstre Fjordpark (Limfjorden) samt Danmarks bedste træningscenter indenfor styrketræning og vægtløftning.
 • Vi servere udelukkende sund, proteinrig og sansemætte mad – hvor ca. ½ delen er økologisk
 • Du kan altid få en rundvisning på skolen, som bookes via

Adresse
Annebergvej 55, 9000 Aalborg