top
.

Sammen er vi stærkest 

Gerlev Idrætshøjskole 

Hvem er vi?

Gerlev Idrætshøjskole

Det gode ophold på Gerlev Idrætshøjskole opstår i mødet mellem højskolen og eleverne. Nøgleordene er lyst og vilje til medansvar og aktiv deltagelse i fællesskabet. 

Vi er Gerlev Idrætshøjskole

Gerlev Idrætshøjskole har været en højskole bevægelse siden 1938, hvor Kristian Krogshede grundlagde landets første idrætshøjskole ved Gerlev Banke. Her – mange dansetrin, parkourspring og svømmetag senere – ligger skolen stadig med sin fine udsigt over Storebælt. 

  Idræt                  Gerlev
 


Mere end 80 år i bevægelse

Udvikling af bevægelse og idræt

Gerlev har siden sin grundlæggelse været stærkt optaget af at udvikle og skabe begejstring ved bevægelse og idræt. Højskolen har eksempelvis været pionér inden for friluftsliv som fag og pædagogisk aktivitet i Danmark. Og senest har det bl.a. været inden for parkour og dans, at Gerlev har medvirket til at rykke idrætsbilledet. 

Vi sprænger idrættens rammer 
På Gerlev Idrætshøjskole møder eleverne et alsidigt og fagligt læringsmiljø, der sigter på at give eleverne almen og demokratisk dannelse. Gennem mødet med mange forskellige typer idræt og bevægelse, søger vi med en udforskende tilgang at præsentere eleverne for de altment dannende kvaliteter i idrætten, og vi arbejder med en forståelse af tilværelsen, der rækker ud over idrættens rammer. Gerlev Idrætshøjskole forholder sig aktivt og debatterende til idrætten, kulturen og samfundet såvel lokalt som globalt.

Kampen, legen, danse og fordybelse

For os betyder det blandt andet, at idrætten indeholder spændende og udviklende kvaliteter. Når den går op i en højere enhed, indeholder den både kampen, legen, dansen og fordybelsen. Det gør livet også, og vi ser derfor her på Gerlev på idrætten som et fantastisk dannelsesfag, der giver mulighed for udvikling, modning, udfordring, oplevelser og erfaringer. 

Sagt med andre ord: den måde, vi underviser og mødes i idrætten, gør idrætten til langt mere end blot faglig fordybelse og dygtiggørelse. 

Netop muligheden for at dygtiggøre dig i et intenst og stærkt fællesskab af unge mennesker, der både vil noget med sig selv og verden, er med til at skabe de rammer, som vi synes kendetegner god højskole.

Livet på Gerlev

Gerlev er glæden ved bevægelse og suset fra sammenholdet. Vi bor på skolen, spiser sammen, træner side om side, inspirerer hinanden på tværs af køn og nationalitet, griner, hygger, rejser og fester i fællesskab. Uanset om du er til bevægelseskunst, holdsport eller udendørs eventyr, har vi et forløb, der vil udvikle dig – som studerende, som sportsudøver og som menneske. Du vil opleve en ny verden.

Mød os!

Mød vores elever 

De fleste af vores elever er i aldersgruppen 18-25 år. Gennem vores legende tilgang skaber vi et fællesskab på tværs af køn, alder, fag og nationaliteter. Er du klar til at møde 100 nye mennesker, der bliver dine venner?

Fællesskabet er et sus

På Gerlev fylder fællesskabet rigtig meget – både for eleverne og lærerene, i undervisningen og i fritiden. Og du vil mærke suset fra sammenholdet i alt fra den daglige morgensang og i den udfordrende træning til opvisningen af en flashmob. Sammen klarer vi også de daglige tjanser, hvor du sammen med kokkene i køkkenet vil lære at lave sund mad og lege dig igennem en rengøring. I fællesskab planlægger vi også vores aftenarrangementer og weekendprogrammer, hvor du har mulighed for at agere partyplanner. 

''Der er plads til alle på alle niveauer. Lige meget om man starter ud og er totalt nybegynder eller har trænet i mange år, finder man altid en måde at træne sammen på. Det kræver til tider tålmodighed fra begge parter, men det giver så meget igen i sidste ende.”

Kirstine Saxe, tidligere elev

”Læringmiljøet er superfedt, og der er gode faciliteter både inden- og udendørs. Derudover har vi haft yderst kompetente lærere, der ved, hvad de snakker om. Ud over at engagere sig i undervisningen engagerer de sig også i eleverne på det rent menneskelige plan.”

Nikolaj Nilsson, tidligere elev

Hvem er du? 

Der er ikke to højskoleelever, der er ens – heldigvis. Og på Gerlev er det ikke dit udgangspunkt, der betyder noget. Det er din vilje til at udvikle dig, der er vigtig. De fleste af vores elever er i aldersgruppen 18-25 år. Gennem vores legende tilgang skaber vi et fællesskab på tværs af køn, alder, fag og nationaliteter – på Gerlev har vi nemlig en stor gruppe elever med international baggrund. Så det vigtigste, du skal have med dig, er modet på at udvikle dig og lysten til at møde over 100 nye mennesker, der bliver dine venner.

Dine muligheder

13 fede hovedfag

Gerlevs hovedfag er med 10 lektioner ugentligt det største fag, vi tilbyder. Dit ophold på Gerlev kan vare fra 8 til 40 uger og du har masser af muligheder for at sammensætte det, der matcher dig!

Hovedfag på Gerlev

Hovedfaget giver faglig fordybelse og mulighed for at udvikle og udfordre dig selv i et fællesskab. Gerlevs hovedfag er med 10 lektioner ugentligt det største fag, vi tilbyder. På Gerlev sammensættes dit ophold af hovedfag, sidefag og studiefag.
Under hvert forløb kommer du ud på to obligatoriske rejser. 

Basketball

Beachvolley

Bouldering

Crossfit

Fodbold

Freeskiing

Idrætsakademiet

Outdoor

Parkour

Snowboard

Kamp og yoga

Sidefag på Gerlev

Hver 9. uge skal du vælge et SIDEFAG, der fylder 6 lektioner ugentligt. Hver gang udbydes 4-6 forskellige fag, og udbuddet af fag afhænger af årstiderne.

Læs om sidefag

Tag med os

Bliv elev på Gerlev

Book en rundvisning og kom tættere på et forløb, der vil udvikle dig – som studerende, som sportsudøver og som menneske. Du vil opleve en ny verden.

Book en rundvisning og mærk
The Gerlev-Feeling!

Du er meget velkommen til at komme på et uforpligtende besøg på Gerlev. Book en rundvisning med en af højskolens nuværende elever. Så kan du se verdens første Parkour-park, Bevægelseshuset, der mixer kvadrat og cirkel, vores nyistandsatte svømmehal, fællesområderne og de hyggelige værelser, hvor eleverne bor. Mød lærerne, få en snak med eleverne og oplev lidt af den særlige stemning på Gerlev, som er vigtigere end alle vores gode faciliteter. Kom og mærk the Gerlev-feeling!

VI ER LIGE HER

Gerlev Idrætshøjskole

Det gode ophold på Gerlev Idrætshøjskole opstår i mødet mellem højskolen og eleverne. Nøgleordene er lyst og vilje til medansvar og aktiv deltagelse i fællesskabet.Gerlev Idrætshøjskole har været en højskole bevægelse siden 1938, hvor Kristian Krogshede grundlagde landets første idrætshøjskole ved Gerlev Banke. 

Gerlev Idrætshøjskole
Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse

T: (+45) 58 58 40 65
E: gerlev@gerlev.dk
W: www.gerlev.dk