top
.

Vi er en global menneskerettighedsbevægelse, der kæmper for frihed, retfærdighed og værdighed for hver enkelt menneske

Amnesty International

Hvem er vi?

Amnesty International

Vi er Amnesty International

Vi er en global menneskerettighedsbevægelse, der kæmper for frihed, retfærdighed og værdighed for hvert enkelt menneske. Vores medlemmer og aktivister er helt afgørende for vores arbejde.

  Menneskerettighedsbevægelse                  København
 


Vi afslører og dokumenterer krænkelser

På grund af vores millioner af medlemmer, støtter og aktivister er det muligt for os at være til stede over hele verden, så vi kan være med til både at skabe lokale og globale forandringer. Med et øjebliks varsel tager vores researchere af sted til verdens brændpunkter for at undersøge mulige krænkelser af menneskerettighederne. De interviewer ofre og vidner og indsamler beviser. De afslører og dokumenterer forbrydelser, som magtfulde personer hellere ville holde skjult for omverdenen. Vi skaber opmærksomhed om mennesker, der er fanget i brutalitet og undertrykkelse, og vi stiller de ansvarlige til regnskab. 

Værn mellem offer og bøddel

Vi mobiliserer vores medlemmer og aktivister i kampen mod alvorlige krænkelser af menneskerettighederne verden over. Både for at hjælpe det enkelte menneske og for at ændre hele samfund. Når en systemkritisk blogger risikerer dødsstraf i Iran, eller Uganda vil gennemføre en lov imod homoseksuelle, går vi lynhurtigt i gang. På den måde kan vi fungere som værn mellem offer og bøddel. Vi tager uretfærdighed dybt personligt, og vi reagerer med det samme for at redde liv. Men vi tager også de lange seje træk, der er nødvendige for at skabe varige forandringer. Hvis lovgivninger skal ændres, eller traktater vedtages, er vi vedholdende og insisterende. Og nogle af vores største sejre har taget årtier at gennemføre.

100 procent uafhængige 

Vi kombinerer lobbyarbejde, mediearbejde og mobilisering af aktivister for at opnå den største gennemslagskraft. 

Vi udgiver hvert år hundredvis af rapporter baseret på grundig research for at tvinge magthavere og beslutningstagere til at reagere. Samtidig er vi 100 procent uafhængige af politiske ideologier og økonomiske interesser. Vores research og kampagner er derfor finansieret af vores medlemmer og støtter. 

Vi gør hver dag en forskel for tusindvis af mennesker, men inderst inde ved vi godt, at vi aldrig kommer helt i mål. Men vi glemmer ikke, og vi stopper aldrig. Vores fælles kamp for menneskerettighederne bliver ved - sag for sag, land for land, år for år. 

"Hellere tænde et lys, end forbande mørket"

Mød os!

Bliv en del af Amnesty!

AMNESTY SOM ARBEJDSPLADS

Sådan arbejder vi for at skabe en god arbejdsplads

  • Menneskeværd: Amnestys arbejde med menneskerettigheder er båret af respekt for, at vi alle har samme værdi som mennesker 
  • Retfærdighed: Amnestys arbejde er baseret på idéen om, at alle mennesker har krav på en retfærdig og fair behandling af myndigheder og medborgere
  • Handling: Evnen til at handle hurtigt og målrettet er afgørende for, at Amnesty har udviklet sig til den organisation, vi er i dag - fra den forsigte start tilbage i tresserne til i dag, hvor vi er verdens største og mest handlekraftige menneskerettighedsorganisation.

Mangfoldighed og åbenhed

Vi ønsker at være en mangfoldig arbejdsplads, hvor der er størst mulig rummelighed og plads til forskellighed. Stor mangfoldighed og bredde i sammensætningen af ledere og medarbejdere, praktikanter og frivillige er fundamentet for en kreativ og kompetent arbejdsplads − hvor der sker øget læring, udvikling og nytænkning på tværs af etniske, kulturelle, faglige og andre skel.

"Med ærlighed kommer man længst."

Vi tror på åbenhed og gennemsigtighed. Et aktivt middel hertil er vores særlige omsorgs- og trivselspolitik, hvor vi ridser retningslinjerne op for, hvordan vi som arbejdsplads skal handle, når en kollega er i en kritisk situation, eksempelvis i forbindelse med sygdom, dødsfald, stress, skilsmisser osv.

Mange muligheder hos Amnesty

Amnesty International tilbyder mange forskellige måder at engagere sig på, hvis du brænder for menneskerettigheder og har lyst til at gøre en forskel. Udover jobbet som fundraiser, kan du også komme i spændende praktik, involvere dig frivilligt som aktivist eller blive studentermedhjælper.  To gange årligt kommer der opslag til praktikstillinger, forskellige steder i organisationen. Som praktikant kan man arbejde med alt fra LGBTIQ+ rettigheder til menneskerettighedsundervisning og frivillig ledelse.

Som aktivist kan du blive en del af Youth netværket, hvor du blandt andet er med til at lave kampagnearbejde og aktioner på din uddannelse. Som Youth’er i Amnesty får du også masser af tilbud om træning i menneskerettigheder og internationale ungdomskonferencer.

Vi har hos Amnesty International flere studentermedhjælpere, som er vigtige for vores dagligdag. De arbejder med alt fra SoMe til frivillige og policy. Du kan se hvilke stillinger der er ledige på vores hjemmeside. ”

BLIV FUNDRAISER I AMNESTY NU!

"Jeg får erfaringer fra en international organisation, som jeg kan skrive på mit CV. Desuden er jeg blevet god til at skabe resultater og kommunikere med mennesker."

Victor, 24 år - fundraiser

Din karrierevej

Dine muligheder hos Amnesty

Hver dag siger Amnestys fundraisere ’Hej’ til flere hundrede mennesker. Vil du være med?

Jobbet som fundraiser giver dig en alsidig arbejdsdag fyldt med udfordringer i et ambitiøst fællesskab, der emmer af passion for menneskerettighedsarbejdet i Amnesty International.

Fuldtidsfacer

Som facer på fuldtidsholdet møder du mennesker på gaden, ser dem i øjnene og hverver medlemmer til Amnesty International.

Læs mere her.

Deltidsfacer

Som facer på deltidsholdet møder du mennesker på gaden, ser dem i øjnene og hverver medlemmer til Amnesty International.

Læs mere her.

Phoner

Som phoner ringer du til folk der har aktioneret på vores akutsager eller eksisterende medlemmer for at få en snak om de nyeste sager.

Læs mere her.

Som fundraiser er ikke to dage ens

Du kommer hver dag til at snakke med hundredvis af mennesker, og bliver udfordret på dine kommunikative og retoriske evner, da du skal indgå i dialog med mange forskellige mennesker. Du bliver en del af et engageret team og der bliver løbende afholdt sociale arrangementer for at styrke sammenholdet. 

Derudover bliver du løbende tilbudt uddannelse indenfor Amnestys menneskerettighedsarbejde, for at sikre, at du er velinformeret om Amnestys arbejde og om aktuelle kampagner. Alle vores fundraisere i Amnesty får først en introløn på 112,07 kr. i timen efterfulgt af en fast timeløn på 134,86 kr. Der er ingen, som modtager provision da denne aflønningsform strider imod vores etiske principper og vores fokus på høj kvalitet med mødet med mennesker på gaden og i telefonen.

Bliv en af os

Bliv en del af Amnesty International

VI SØGER FUNDRAISERE NU

Fuldtidsfacer

Besøg vores hjemmeside og læs mere om at være fuldtidsfacer hos Amnesty International.

Deltidsfacer

Besøg vores hjemmeside og læs mere om at være deltidsfacer hos Amnesty International.

Phoner

Besøg vores hjemmeside og læs mere om at være phoner hos Amnesty International.

Har du spørgsmål?
Kontakt os!

Amnesty International
Gammeltorv 8, 5. sal
1457 København
T: (+45) 33 45 65 65