top
.

JEG VIL KUNNE GØRE NOGET VED DE SYGDOMME, DER RAMMER MANGE MENNESKER 

Sandra Bredgaard dyrker poledance på højt niveau, arbejder med at styrke kundeservice i en virksomhed og hjælper til i en restaurant i København. Men først og fremmest læser hun på Den Naturvidenskabelige Bachelor på Roskilde Universitet, hvor hun bliver ekspert i biomedicin ved at kombinere fagene molelylærbiologi og medicinalbiologi..


Hvorfor søgte du ind på RUC?

Jeg troede, at jeg ville læse molekylærbiologi på KU eller biomedicin på SDU. Men nærmest ved et tilfælde opdagede jeg, en dag jeg googlede rundt, de gode naturvidenskabelige tilbud, der er på RUC. Og da jeg så fik undersøgt det i dybden, så syntes jeg at studiemiljøet virkede langt mere attraktivt på RUC. Her kunne jeg bedre se mig selv.

Fordommen om RUC er jo lidt at man sidder i rundkreds og holder hinanden i hånden. Men sådan er det altså ikke. Til gengæld har vi det virkeligt hyggeligt sammen og vi kombinerer ofte det faglige med noget socialt. Også når vi nørder igennem med et eller andet fagligt. Det er nok fordi, vi har vores eget hus, hvor vi er ca. 100 studerende. Det er ikke mere end at man hurtigt lærer de andre at kende. Også fordi vi har eget køkken, går over i studenterhuset sammen osv.

Fortæller, Sandra

Fakta

På den naturvidenskabelige bacheloruddannelse på Roskilde universitet er du tæt på forskning fra første dag.

Hvad med forskerne?

Selvom man allerede på 1. semester får undervisning af en eller anden professor, som er stjerneforsker inden for sit felt, så er det alligevel som om, der er en slags gensidig respekt. Vi bliver taget alvorligt fra dag 1, selvom de jo ved langt mere end os nystartede studerende. Men vi har det til fælles, at vi gerne vil gøre en forskel. Det respekterer de os for 

Hvad er du optaget af rent studiemæssigt?

Jeg vil gerne kunne forstå og behandle sygdomme bedre. Jeg har ikke lagt mig fast på et bestemt sygdomsområde. Men sygdomme, der går ud over mange mennesker, synes jeg, er mega spændende.

Har du godt kunne arbejde med det allerede her i starten af studiet?

Ja, i projekterne er det kun ens eget ambitionsniveau, der sætter grænser for, hvad man kan. På 2. semester lavede vi et samarbejde med en afdeling på et stort hospital omkring et problem, der er på mange sygehuse. En vis procentdel af patienterne besvimer nogle dage efter de er blevet opereret. Også selvom de i øvrigt er sunde og raske, og deres operation har været helt ukompliceret. Det er skidt for patienterne. Men det er faktisk også dyrt for sygehusene. Så vi var inde på afdelingen sammen med vores vejleder og lave nogle matematiske modeller, som havde til formål at forudsige, hvem der ville besvime, hvis ikke man forebyggede aktivt. Der skal selvfølgelig gøres meget før man kan udbrede sådan noget generelt til alle hospitalsafdelinger i Danmark. Men pointen er at man faktisk kan gøre noget ved det – at man kan bruge matematik til at gøre en forskel. Endda som helt nystartet studerende. 

Hvad drømmer du om helt personligt?

Inden jeg startede på RUC, havde jeg ikke nogen ide om at jeg kunne blive ph.d. Jeg kendte slet ikke til muligheden. Det gør jeg nu. Og det er det jeg vil. Uddannelsen giver mig rigtig god mulighed for at tage et semester eller to i USA. Men når jeg har været der, vil jeg gerne tilbage og måske have mit eget forskningslaboratorium.

Så hvad hvis du kunne vælge om?

Det var måske lidt tilfældigt, at jeg faldt over RUC. Og selvom projektarbejdet er benhårdt nogen gange, så er det også bare så fedt. Man lærer at spille sammen med andre om at gøre en forskel. Her adskiller RUC sig. Så jeg ville 100 % gøre det igen.

Adresse
Universitetsvej 1, 4000 Roskilde

Website
ruc.dk

Læs mere
RUC

Følg os
RUC


Læs også om Mie, der vil skabe alkoholfrie cocktailbarer 

Mie Græsvænge Hansen har gennem det meste af sin studietid på RUC arbejdet målbevidst på at realisere sin drøm om en kæde af alkoholfrie cocktailbarer.