Mie Græsvænge Hansen har gennem det meste af sin studietid arbejdet målbevidst på at realisere sin drøm om en kæde af alkoholfrie cocktailbarer. Hun vil udnytte sundhedsbølgen til at skabe et socialt gå-i-byen-sted for folk, der ikke gider drikke sig sanseløst berusede.
Mie Græsvænge Hansen er så optaget af sin drøm om at åbne en verdensomspændende kæde af alkoholfrie cocktailbarer, at det fylder det meste af hendes vågne timer. Hendes studie, hendes praktik og hendes fritid har været målrettet visionen om at skabe et sted, hvor folk kan være en del af byens natteliv uden at drikke sig fra sans og samling.
Jeg brænder så meget for det her, at det skal ske. Der mangler et sted, hvor folk som mig, der godt kan lide at gå ud, men sjældent vil drikke, kan gå hen. Baren skal være et sted, hvor alle os, der stadig har lyst til at gå i byen, men som er trætte af alkohol, kan komme
Siger Mie GræsvængeHun mener, at tidspunktet er inde. Selv om danskerne er blandt de folkeslag, der drikker mest, så er der en tydelig tendens til, at folk er begyndt at drikke mindre. Det afspejler sig også på avisernes debatsider, hvor især unge er trætte af det konstante krav om at drikke sig fulde.
Der er mange, der har brug for at drikke sig stive for at kunne være sociale. Det er et samfundsproblem, at vi vokser op med, at alkohol altid er involveret, når vi skal være sociale. Jeg vil skabe et rum, hvor der ikke er pres eller forventninger om at drikke alkohol, og man ikke behøver underkaste sig kravet om, at man skal være fuld for at more sig
Mie GræsvængeHun har udset sig nogle lokaler ved søerne i København, og konceptet er så godt, at hun allerede har modtaget RUC’s innovationspris på 15.000 kroner og et mikrolegat på 25.000 kroner fra Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Danmarks Innovationsfond og Erhvervsstyrelsen. Pengene har hun investeret i en mobilbar, barudstyr og en researchtur til Stockholm, hvor den alkoholfri bar Sober er en stor succes.
Det var en stor oplevelse at opleve den stemning, der opstår uden alkohol. Folk dansede og festede og var super åbne. Det havde en positiv effekt, at der ikke var alkohol. Folk var i stand til at registrere, hvis man skulle forbi på dansegulvet, og man kunne føre nogle lidt dybere samtaler, end man kan, når folk er for berusede
Du kan læse Kommunikation på Roskilde Universitet på flere måder.
Mie Græsvænge Hansen, er netop dimitteret fra 1-fags kandidatuddannelsen i Kommunikation på RUC. Hun er stifter af RU Entrepreneurs og Future Entrepreneurs of Denmark.
Hun er netop blevet kandidat fra RUC, og drømmen om baren har motiveret hende gennem studietiden. Hendes semesterprojekt og speciale handler om baren, og hun var i praktik på sangskriver, musikproducer og X Factor-dommer Remees natklub Zen for at udvide netværket og få indblik i at drive bar i nattelivet.
Jeg har brugt idéen til rigtig mange projekter i mine studier på RUC. Den har motiveret mig til at lære teorierne, fordi jeg brænder så meget for projektet
Siger Mie Græsvænge Hansen.Sideløbende har hun været med til at stifte iværksætternetværket Future Entrepeneurs of Denmark. Det har givet hende et stort netværk, der allerede tæller succesfulde forretningskonsulenter og iværksættere. Hun afventer netop nu svar på sin ansøgning til iværksætterpilotordningen, der udover at yde mentorer, kontorlokaler og et engangsbeløb på 35.000 kroner giver hende ret til at modtage dagpenge i det første år som iværksætter.
Men jeg er så langt fremme, at jeg bare skal have åbnet den bar. Vi begynder i København, og så kan jeg senere udvide kæden til London og New York.
Sara som læser Social Entrepreneurship and Management på RUC, har udviklet en app, der skal gøre det nemt at invitere allergikere på middag.