top
.

PÅ CAMPUS CARLSBERG FÅR DU LYST TIL AT BLIVE HÆNGENDE 

Siger Københavns bedste studiecafé, udendørs boldbane, tagterrasser med udsigt over byen,lækre værksteder og spritnye, topmoderne undervisningsfaciliteter dig noget? Så ’flyt ind’ på Campus Carlsberg sammen med Anne og Kristian og 10.000 andre studerende.


Det bliver superflot! Alle lokaler er topnotch,og der er alle muligheder for både at lære en masse og have det sjovt,”

Sådan siger 20-årige Anne Sveberg Rebbestad,der læser på UCC’s læreruddannelse og netop har været på rundvisning på det spritnye Campus Carlsberg, der til september slår dørene op for 10.000 studerende fra lærer-,pædagog-, tegnsprogstolke- og tekstilformidleruddannelsen.

Anne kommer fra Norge, men har forelsket sig i København – og hun glæder sig til snart at kunne studere med udsigt over hele byen gennem vinduerne i den 8 etager høje campus-bygning, der bliver udstyret med alt, hvad en aktiv studerende kunne ønske sig. 

"Vi bliver så mange studerende, at du kan være sikker på at møde nogen, du deler interesser med. Tænk bare – fire forskellige uddannelser og vildt mange forskellige typer. Jeg er fx interesseret i teater, og på campus er der en professionelteatersal, hvor man kan øve sig og optræde. Jeg er vild med at danse, være kreativ og designe, og det får jeg også gode chancer for. Jeg er også glad for, at der både bliver mulighed for at have gang i de flotte fællesarealer og for at være stille- alene eller sammen med ens studiegruppe. At der bliver plads til det hele,” siger Anne.

Du kan præge campus-ånden

24-årige Kristian Mads Hansen mener, campus-idéen er fed, fordi studerende på tværs af uddannelser kan have et fagligt og socialt fællesskab.

”Jeg læser til pædagog, men jeg glæder migtil at være på en campus, hvor jeg også får studiekammerater fra andre uddannelser. Det er vigtigt, at vi kan samarbejde på tværs af faggrupper, når vi er færdiguddannede. Både i undervisningen og hen over en øl vil jeg fx gerne tale med lærerstuderende om læring og trivsel i folkeskolen,” siger Kristian, der læser på UCC’s pædagoguddannelse.

”Uanset om man allerede er i gang med en uddannelse på UCC og skal flytte til Campus Carlsberg, eller om man skal starte direkte på campus, så bliver det et nyt sted for alle. Det betyder, at man som ny studerende kan være med til at skabe den gode campus-ånd, vi skal have opbygget. Jeg tror, det bliver super sjovt,” siger Kristian, der opfordrer gymnasieelever og andre på udkig efter en meningsfuld uddannelse til at overveje Campus Carlsberg.

Fællesskab og tryghed

Begge to er glade for, at klasserne på Campus Carlsberg bliver på max. 30 studerende.

”Hvis man læser på universitetet, er holdene kæmpe store. Når det gælder de uddannelser, der er på Campus Carlsberg, er det afgørende, at vi kan deltage aktivt i undervisningen og ikke bare får facts hældt i hovedet. Når klasserne er små, kan vi stadig blive hørt og være med i diskussionerne,” siger Kristian.”

Det er også dejligt, at de forskellige uddannelser får et sted, der er deres. Jeg er selv ret social og vil gerne møde en masse nye mennesker, men det er også godt at vide, at jeg hører til et sted – i vores basecamp. Så ved man, hvor man kan finde sine undervisere og medstuderende, og det giver tryghed,” siger Anne. 

Hvad er ellers fedt ved Campus Carlsberg? ”De inden- og udendørs sportsfaciliteter glæder jeg mig til at tage i brug. Det bliver også fedt at sætte sig ud på en af terrasserne efter skoletid. Og hey – vi får en gigantisk fredagsbar!” siger Kristian.

”Der er flotte værksteder, bl.a. en udendørsterrasse, hvor man kan dyrke planter som led i undervisningen. Jeg er også vild med, at der er gjort så meget for at få os til at blive efter skoletid. At vi faktisk gerne må bruge stedet. Jeg er parat!” siger Anne.

Anne Sveberg Rebbestad

20 år, læser på UCC's læreruddannelse.

Kristian Mads Hansen

24 år, læser på UCC's pædagoguddannelse.

 

Campus Carlsberg: Her er studiemiljøet i fokus

En uddannelsesinstitution, du ikke har lyst til at forlade, når du har fri. Lyder det som noget fordig? På Campus Carlsberg skal de fysiske omgivelser, samarbejdet og samværet lokke dig til at blive hængende – også når du har fri ellerskal forberede dig til næste dag. Og alle sejl er sat til for at skabe et fedt studiemiljø, både på de enkelte uddannelser og på tværs af uddannelserne.

I stueplan ligger en studiecafé, og den er rammen om fredagsbar og andre sociale arrangementer,som de studerende selv udvikler og driver. Cafeen bliver omdrejningspunkt for bl.a. foreninger og aktiviteter inden for fx dans,musik, drama, idræt eller studenterpolitik. Her er der også indgang til den store, højloftede og lyse, toetagers kantine med 650 pladser.

På 1. sal er et 2000 kvadratmeter stort område indrettet som et studiecenter til aktiviteter på tværs af uddannelserne. I loungeområdet kan I snakke og drikke kaffe, der er en scene til udstillinger, foredrag eller optræden, en læsesal til fordybelse og zoner med bl.a. studie- og IT-vejledning. Her er også planlagt et ”Future Classroom Lab” indrettet med ny teknologi, hvor du kan arbejde med bl.a. programmering af droner og robotter eller fremstille produkterved hjælp af 3D-printere og lasercuttere.

På 2. sal ligger biblioteket, der er fælles foralle uddannelserne, og på 2.-7. sal ligger undervisnings-og faglokalerne. Og her har hver uddannelse sin egen ”basecamp”, hvor studerende og undervisere imellem undervisningstimerne kan mødes om det faglige og sociale på deres egen uddannelse. Her er loungeområde, tekøkken, individuelle og gruppe-arbejdspladser.

På 3., 5., og 6. sal findes flere gårdhaver og tagterrasser – i alt 1500 kvadratmeter – nogle med udsigt ud over byen. En af haverne er en forsøgs- og værkstedshave, i andre kan du slappe af i møblerne i grønne omgivelser. På 6. sal ligger også en udendørs basketballbane i 35 meters højde, som kan bruges til alle former for boldspil – også med udsigt ud over København.

Campus Carlsberg er skabt til at give dig de bedste forudsætninger for fordybe dig og lære, både alene og sammen med andre. Bygningerne, lokalerne og indretningen er gennemtænkt til mindste detalje, fx er væggene i musiklokalerne skæve på den helt rigtige måde, for at sikre optimal lyd.

Fakta

KORT OM CAMPUS CARLSBERG

  • Campus Carlsberg ligger i den nye bydel Carlsberg Byen mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg. Campus ligger lige vedden nye Carlsberg Station, så det bliver nemt at komme frem med offentlig transport.
  • Den 57.000 kvadratmeter store uddannelsescampus i otte etager bliver Nordeuropas største uddannelses- og forskningsmiljø på det pædagogiske område.
  • Fra september 2016 kan du her læse til pædagog, lærer, tekstilformidler og tegnsprogstolk. UCC samler alle sine københavnske uddannelser i denne nye, store fælles campus. Også uddannelsen til pædagogisk assistent og UCC’s videreuddannelse for ledere, lærere og pædagoger flytter hertil.
  • Campus bliver en del af den nye, spændende bydel Carlsberg Byen. I samme bygning som Campus Carlsberg vil der være butikker, supermarkeder og cafeer, og et par minutters gang derfra ligger J.C. Jacobsens have med skyggefulde træer.
  • Campus bliver et sted med masser af liv– også når bøgerne er smækket i, og laptoppen er lagt væk, for de mange faglokaler og idrætssale må nemlig hellere end gerne udnyttes uden for undervisningstiden.
  • Dem, der begyndte deres uddannelse i september 2016, blev blandt de allerførste, der tog de spritnye og topmoderne undervisningsfaciliteter i brug.
  • På Campus Carlsberg er der gode mulighederfor tværprofessionelt samarbejde. Læs bl.a. tværprofessionelle moduler og deltag i forelæsninger og andre aktiviteter på tværs af uddannelser. Du kan fx blive særlig kompetent til lærer-pædagogsamarbejde.

Adresse
Humletorvet 3, 1799 København V

Website
ucc.dk

Læs mere
UCC

Følg os
UCC


Læs også om UCC's Advanced Science Teacher-linje

Læs om de studerendes oplevelse af uddannelsen og find ud af, om det er noget for dig.